Lloret de Mar té oberts fins a nou expedients sancionadors pel cas dels hotels tancats

ICV retira una moció per declarar 'persona non grata' José Luís Velasco perquè el govern municipal la vol modificar

L'Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva) té oberts fins a nou expedients sancionadors pel cas dels hotels tancats per diverses irregularitats, com ara no pagar la llum, l'aigua o el gas. A banda d'això, l'empresari José Luís Velasco ha esgotat el període voluntari de pagament i el consell comarcal ja li reclama per la via executiva tots els impagaments que acumula amb l'ajuntament ( que pugen a 450.000 euros).

El segon tinent d'alcalde, Jordi Orobitg, ha concretat que se li han arribat a fer embargaments de comptes i finques. El ple havia de votar aquest vespre una moció presentada per ICV-EUiA per declarar 'persona non grata' l'empresari. Després d'un llarg debat, els ecologistes l'han retirat perquè el govern municipal ha presentat una esmena per canviar-ne el contingut. L'argument del govern és que cal respectar la presumpció d'innocència i esperar que aquests nou expedients sancionadors es resolguin abans de fer cap declaració d'aquest tipus.

Segons ha explicat Orobitg, és essencial esperar que se'n demostri la culpabilitat. Orobit ha remarcat que darrere dels quatre hotels hi ha quatre societats diferents, i que Velasco no és el titular de totes aquestes societats. De fet, només dos dels nou expedients sancionadors van contra d'ell. Per tant, encara cal aclarir si és el responsable únic dels fets. Per això, el tinent d'alcalde creu que "no és convenient" portar una moció d'aquest tipus al ple perquè "contribueix al rebombori mediàtic".

Velasco també deu diners als proveïdors

També s'ha mostrat contrari a la proposta l'alcalde, Jaume Dulsat, que assegura que l'escàndol dels hotels ha afectat molt negativament la població però que la moció no és oportuna. "A banda de proveïdors i treballadors a qui deu diners, no trobaran ningú més emprenyat que jo mateix però hem estat subjectes passius d'aquest tema i la solució valenta que reclamen no és fer una moció buida de contingut sinó tancar dos hotels en ple mes de setembre com hem fet", ha etzibat l'alcalde als representants d'ICV.

Des de la formació ecologista, han vist que l'esmena presentada pel govern modificaria el text de la moció i han anunciat que la retiraven per la "vergonya" que els produïa que no s'aprovés. El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Rodríguez, ha assegurat que Velasco també deu molts diners als proveïdors (tants, que alguna petita empresa podria tancar, ha dit) i que fa la "competència deslleial" als empresaris que paguen quan toca tots els seus impostos i els sous als treballadors.