SANITAT
Societat 23/02/2012

L'hospital de Lleida i l'atenció primària de Girona iniciaran la transformació de l'ICS

Constituiran les dues primeres entitats filials de l'Institut Català de la Salut (ICS) que disposaran d'autonomia de gestió. Aquests projectes demostratius es posaran en pràctica a l'últim trimestre d'aquest any

Joan Serra
1 min

BarcelonaEl consell d'administració de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha aprovat aquesta tarda iniciar el seu procés de descentralització. En l'últim trimestre d'aquest 2012 es constituiran les dues primeres entitats filials, que tindran personalitat jurídica pròpia. L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i 26 equips d'atenció primària de la regió sanitària de Girona formaran aquestes dues societats, que disposaran d'autonomia de gestió. El vistiplau del consell d'administració –amb el vot en contra del sindicat CCOO– permetrà implementar els primers projectes demostratius, que s'avaluaran durant el primer any de funcionament. D'aquesta anàlisi en dependrà que s'avanci en la fragmentació de l'ICS, que ara aglutina en una única estructura més de 40.000 treballadors, 8 hospitals públics i gairebé 300 centres d'atenció primària (CAP). "Serà difícil que abans de cinc anys l'ICS estigui totalment adaptat", ha afirmat Joaquim Casanovas, el director gerent de l'ICS.

Casanovas ha qualificat de "debat ric" les intervencions fetes en el consell d'administració, com els recels mostrats per CCOO. La creació de les noves societats filials permetrà que l'Arnau de Vilanova de Lleida i l'atenció primària de Girona disposin d'autonomia en polítiques de recursos humans, i tinguin més flexibilitat per negociar amb els proveïdors i per relacionar-se amb altres centres sanitaris del territori que no estiguin vinculats a l'ICS. "Ho fem per gastar millor els recursos que ens assignen", ha subratllat el director gerent. Les dues entitats filials gestionaran uns recursos que representen un 8% del pressupost de l'ICS.

stats