Drets
Societat Immigració 21/03/2023

Detingut un hoteler de Sant Pere Pescador per explotar un treballador estranger amb jornades de 12 hores

L'home dormia en un magatzem i els dies de descans havia de netejar la casa del seu cap

ARA
1 min
Espai on dormia el treballador, en una habitació magatzem d'un hotel de Sant Pere Pescador

BarcelonaLa policia espanyola ha detingut un empresari hoteler i l'encarregat de l'establiment per explotar laboralment un treballador en un hotel de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà. La víctima era un estranger que vivia compartint habitació en un espai reduït que també era el magatzem de manteniment i la bugaderia. El treballador feia jornades laborals d'entre 10 i 12 hores sense descans i havia d'estar disponible les 24 hores del dia per a les necessitats dels clients. A més, segons fonts policials, l'hoteler li donava tres dies lliures cada dues setmanes, però, en realitat, dos dels tres dies els ocupava netejant el domicili de l'empresari a Barcelona. A l'estiu, a més, havia d'anar a Eivissa a netejar un altre habitatge.

Un familiar de la víctima va denunciar els fets a través del telèfon d'Atenció a les Víctimes de Tràfic d'Éssers Humans de la Policia Nacional. Segons els agents, el treballador va dir que l'amenaçaven l'encarregat, que coneixia la seva situació, i seu cap. L'advertien que no sortís al carrer perquè era "il·legal" i que podia ser expulsat del país. També li feien falses promeses, jugant amb l'esperança d'aconseguir un contracte de treball per poder regularitzar la seva situació.

La Policia Nacional assegura que aquest mateix mètode de contractació s'hauria pogut repetir amb altres persones i està investigant el cas. Els dos detinguts ja han passat a disposició judicial i ara estan en llibertat amb càrrecs, a l'espera de judici. La víctima, per la seva banda, va manifestar la voluntat de marxar a viure amb uns familiars.

stats