Societat 20/05/2019

La immobiliària MK Premium porta Gala Pin a judici

L'empresa acusa la regidora d'injúries per haver dit que coaccionen els veïns per fer-los fora

N.v.
2 min
Gala Pin: “Estem rastrejant la xarxa per trobar pisos turístics il·legals”

BarcelonaL'encara regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha fet públic a través de les xarxes socials que la immobiliària MK Premium, una de les que està comprant més finques a la ciutat de Barcelona, ha decidit finalment portar-la a judici per la querella que van interposar contra ella "per denunciar com fan fora veïns de casa seva".

"Si defensar veïns té com a conseqüència anar a judici, hi anirem tants cops com calgui", ha sentenciat Pin en un tuit. En un missatge més extens en una altra xarxa social, la regidora ha recordat que, a la querella, aquesta immobiliària li demana que es retracti de les seves declaracions (en què denunciava les pràctiques abusives de MK Premium per fer fora els veïns de casa seva) i també que pagui 3.000 euros en concepte de multa pels diners que va fer perdre a l'empresa.

Pin ha lamentat que la legislació actual "no està a l'altura de la situació" perquè, segons diu, "determinades empreses no haurien de sentir-se impunes a l'hora de vulnerar drets". Al mateix temps, l'encara regidora ha subratllat que espera que el seu cas serveixi a d'altres veïns per saber que "hi ha eines" per fer front a l'especulació immobiliària.

El cas en disputa és per un litigi amb els veïns de la finca del carrer Lancaster, número 13, al barri del Raval. La immobiliària va adquirir la finca amb la intenció de rehabilitar-la, fer-ne fora els inquilins amb una indemnització i posar els pisos a la venda. És una pràctica habitual en una empresa que presumeix d’haver adquirit 150 propietats a Barcelona i haver-hi invertit prop de 90 milions d’euros. Però un veí s’hi va oposar. L’ARA va publicar el 19 de gener la situació d’aquest ciutadà, de la qual també es van fer ressò altres mitjans, i tant Pin com l’alcaldessa, Ada Colau, van referir-s’hi.

stats