Societat 08/08/2019

Immobilitzat a terra per sis agents: així deté un manter la Guàrdia Urbana de Barcelona

La detenció arriba l'endemà que l'Ajuntament i els venedors acordessin obrir una taula de diàleg

Ara
2 min
Sis agents de la Guàrdia Urbana immobilitzen un manter, quatre de paisà i dos d'uniforme

BarcelonaLa Guàrdia Urbana ha detingut un quart manter en el marc del macrodispositiu per fer fora el 'top manta' del centre de Barcelona que es va activar la setmana passada. El venedor ambulant ha estat immobilitzat a terra per quatre agents de paisà i dos d'uniforme, que després l'han introduït dins d'un cotxe policial. Els fets han passat aquest dijous al voltant de les tres de la tarda a la vorera central de les Rambles, a l'alçada de la parada Liceu. Quan la Guàrdia Urbana ha actuat, l'arrestat duia a sobre una manta amb diversos productes, entre ells samarretes de clubs esportius.

Segons fonts municipals, el cos policial ha detingut el manter per delictes contra la propietat intel·lectual i també per desobediència i resistència a l'autoritat. També l'acusen d'haver causat danys en el vehicle policial, concretament a la porta i la finestra.

Els manters han rebut amb indignació la notícia i han carregat contra el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que és el responsable de l'operatiu: diuen que fer servir "la força d'aquesta manera tan brutal" és "perillós", "violent" i "racista". I insisteixen en què els manters no porten "armes, sinó una manta", en referència a la "persecució" a la qual consideren que estan sotmesos des Batlle va donar llum verda a l'operatiu contra el 'top manta'.

Aquesta és la quarta detenció en l'última setmana i arriba l'endemà que l'Ajuntament de Barcelona i representants del Sindicat Manter acordessin obrir una taula de diàleg per abordar el conflicte. En el marc d'aquest primer contacte, el consistori ja va reiterar que "la venda ambulant no autoritzada no és possible a la ciutat", però també va emplaçar el col·lectiu a una reunió la setmana vinent per buscar solucions "laborals i socials" per a aquestes persones.

Quarta detenció

El manter d'aquest dijous és el quart que deté la Guàrdia Urbana des que es va activar el macrodispositiu de 100 agents policials fixos al centre de Barcelona per fer fora els venedors. Les tres primeres detencions es van produir el mateix dia: dimarts passat, quan el cos va arrestar tres manters entre corredisses al Port Vell. Aquell dia, el cos també va tallar dues sortides de la ronda Litoral per evitar l'atropellament d'alguns venedors ambulants que van sortir corrents.

stats