Societat 17/12/2018

Inaugurat a Barcelona el Nou Passeig del Trencaones, al costat de Marina Vela

El nou espai té 400 metres de longitud i acaba amb unes grades amb vistes a la mar

Efe
1 min
Port de Barcelona licitarà la segona marina a partir de l'any vinent

BarcelonaEl Port de Barcelona ha inaugurat avui el Nou Passeig del Trencaones i altres espais ubicats al voltant de Marina Vela, al Port Vell, que sumen 36.481 metres quadrats "d'espai d'ús públic i ciutadà". Aquestes àrees han estat desenvolupades a partir de la col·laboració público-privada entre el Port, que ha planificat aquest àmbit, i la companyia Marina Vela, que és l'adjudicatària de la concessió pública.

En un comunicat, el Port de Barcelona ha assenyalat que Marina Vela, la nova instal·lació per a les embarcacions esportives i d'oci ubicada a la Nova Bocana (Port Vell), ha invertit 30 milions d'euros en aquesta àrea. La presidenta del Port, Mercè Conesa, i la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, han presidit avui l'acte d'inauguració d'aquests espais.

El Nou Passeig del Trencaones, amb 400 metres de longitud, és la continuïtat del passeig Marítim i suposa "la recuperació del vincle amb el barri de la Barceloneta que en el passat tenia la històrica Escullera". Aquest nou passeig acaba amb un mirador amb grades, amb vistes sobre el Mediterrani, i constitueix alhora "un element de mobiliari urbà" i una protecció contra els embats de l'onatge.

A més d'aquests nous espais, s'ha ampliat la plaça Rosa dels Vents i els molls de la Marina Vela, un equipament innovador que inclou una marina seca robotitzada. La Marina Vela ofereix 134 amarratges a l'aigua i permet emmagatzemar a la marina seca fins a 222 embarcacions de fins a 9 metres d'eslora i 4 tones de pes. Aquesta instal·lació esportiva integra dos equipaments més d'ús públic, la base nàutica de la Creu Roja i la base de pràctiques de la Facultat de Nàutica (UPC).

stats