INCENDIS

Els incendis de l'Empordà en 10 frases de testimonis

Algunes de les persones que han vist el foc de prop o han sigut desallotjades expliquen a les xarxes la situació de col·lapse

- Jair Dominguez: Dues persones acaben de saltar d'un penya-segat al mar, per fugir de les flames. Havien sortit dels cotxes i havien quedat atrapats entre el foc i l'aigua, però el salt era almenys de 10 metres. Les flames envolten una gasolinera fa estona. Miraculosament no passa res.

-Francesc Cruanyes, periodista, a l'ARA: A mitja tarda el cel s'ha ennegrit i l'aire s'ha fet difícil de respirar.

- @xanxano: Empaquetant els ordinadors per si hem de marxar. A la furgoneta, tot el que importa. Preocupada pels meus veïns de l'Estrada que s'han quedat a defensar la terra... M'acaben de dir que casa meva s'ha salvat de miracle... Uns veïns s'han salvat ficant-se dins la piscina. El foc ha passat per casa, s'ha cremat tot l'entorn, l'escola, la residència... Però les persones estem bé.

- Palas4: Espectacular imatge des del satèl·lit de la NASA de l'

- @DidacMoreno: El foc segueix descontrolat i es dirigeix cap a Terrades. Al de Portbou no hi ha prou efectius i demanen voluntaris per donar un cop de mà. Els voluntaris que puguin donar un cop de mà a Portbou que vagin a l'Ajuntament. Sort. El foc arriba a Terrades i crema la casa de l'alcalde.

Imatge dantesca. Prostitutes dels clubs de la Jonquera fugint de l'. Fa 26 anys un gran foc va arrasar l'Alt Empordà. Jo tenia 6 anys i ho recordaré sempre. Avui, exactament igual, la història es repeteix.

- @Marc_Heras: Des de Palafrugell, la columna de fum és horriblement espectacular.

: RT Sisplau, per ajuts voluntaris, al pavelló municipal de Figueres! Gràcies!! 

@eargelers quin tingui tractors si us plau que truqui al 112 per tal de coordinar la creació de tallafocs.

-Àlex Maspons: "Hem tingut la sort que el vent no ha girat cap on érem nosaltres, perquè les flames han travessat l'autopista", a Catalunya Ràdio.