Societat 03/03/2012

Els 'indignats' protestaran contra l'arxivament de les càrregues dels Mossos

El moviment 15M ha anunciat una mobilització el proper dimecres i demana una investigació "rigorosa" del desallotjament de la plaça Catalunya l'any passat

Ara
2 min

BarcelonaEl moviment 15M ha expressat avui la seva indignació per l'arxiu de la causa judicial per la càrrega policial contra els acampats de la plaça Catalunya del 27 de maig passat, ha demanat que es reobri el procés penal i ha convocat una concentració de protesta per a dimecres que ve.

En un comunicat difós pel moviment "acampadabcn", el col·lectiu d'indignats demana "una investigació rigorosa dels fets del 27-M" i denuncia que l'arxiu de la denúncia suposa emparar "la impunitat policial".

La càrrega policial dels Mossos d'Esquadra a la plaça Catalunya, que va causar diversos ferits, "va commoure una gran part de la societat", recorda el 15-M.

"La resposta de les autoritats polítiques catalanes davant una de les majors expressions de protesta contra les injustícies socials que han tingut lloc els últims anys, el moviment 15-M, va ser el desmantellament de l'acampada de la plaça Catalunya de manera extremadament violenta", recorda el comunicat.

El 15-M, que qualifica d'"il·legítima" l'actuació policial d'aquell dia, rememora que "moltíssimes persones van ser agredides, moltes es van enfrontar a situacions vexatòries, moltes altres van quedar recloses al mig de la plaça durant hores".

Els indignats asseguren que "l'exercici de la violència no va ser en absolut proporcionat", pel que un total de 56 persones van interposar una querella el 13 d'octubre passat que va portar a imputar diversos comandaments policials i el director general de la policia autonòmica i la regidora de Seguretat de l'ajuntament de Barcelona.

No obstant això, després de prendre declaració als responsables policials, dijous passat, el jutge va decidir arxivar la denúncia en considerar proporcionada l'actuació policial.

Segons els indignats, el jutge "ha decidit posar fi a la investigació sense que s'hagi dut a terme una veritable investigació per uns fets que comporten una extrema gravetat".

El moviment 15M denuncia que "no s'han dut a terme les diligències de prova sol·licitades per l'acusació", que no s'ha pres declaració a les persones que van interposar la querella i que el jutge no ha tingut en compte moltes de les proves aportades.

També es queixen que "no s'ha realitzat cap tipus de diligència tendent a identificar els autors d'agressions i vexacions manifestes, així com tampoc s'ha tingut en compte que hi ha agents responsables de situacions greus que ja han estat identificats".

"L'arxiu de les actuacions suposa la consolidació de la impunitat davant els excessos dels Mossos d'Esquadra", denuncia el comunicat, que considera que aquesta decisió judicial "empara la impunitat policial".

Demanen que es reobri el procés penal per fer una investigació "rigorosa" i exigeixen la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i del director general de la Policia, Manuel Prat, "així com de tots aquells agents que van tenir responsabilitat en l'actuació policial del 27 de maig passat".

Per expressar el seu rebuig a la decisió de l'arxiu judicial i recolzar el recurs presentat, el moviment 15M ha convocat una concentració per a dimecres que ve a les 19:30 hores a la plaça Catalunya de Barcelona

stats