Societat 15/06/2014

El guàrdia civil que va gravar una agressió sexual i que ha estat indultat pel govern espanyol és fill d'un regidor del PP

El PSOE demana a l'executiu espanyol que retiri l'indult: "No es pot plantejar davant la societat que un fet d'aquestes característiques no té cap sanció social"

Ara
2 min
L'indult ha estat concedit pel Ministeri de Justícia / EFE

BarcelonaEl govern espanyol ha indultat Manuel Arbesú González, un agent de la Guàrdia Civil condemnat el febrer de l'any passat per l'Audiència Provincial d'Astúries per un "delicte d'omissió del deure de perseguir delictes". El guàrdia civil va pujar a un tren amb un amic, que va insultar una dona que tenien asseguda al costat i li va tocar el pubis. L'agent va gravar l'agressió amb el seu mòbil mentre reia, raó per la qual va ser condemnat a sis mesos d'inhabilitació, una sentència que comportava la pèrdua de la plaça de funcionari. L'executiu de Mariano Rajoy, però, li ha canviat aquesta condemna per una multa de 500 euros. Aquest diumenge, Eldiario.es revela que l'agent condemnat i indultat és fill de José Manuel Arbesú Santamaría, regidor del PP a la localitat asturiana de Lena.

Segons el diari, José Manuel Arbesú és un dels dos regidors populars de Lena, un municipi governat per Esquerra Unida. El regidor va impulsar una campanya de recollida de signatures per demanar l'indult per al seu fill, cosa finalment concedida pel govern espanyol. Gràcies a aquest indult, l'agent paga una multa però no perd la plaça de funcionari.

L'amic de l'agent indultat va ser condemnat per delicte sexual i lesions, ja que va agredir un passatger del tren que va intentar frenar l'assalt a la dona. Durant tot l'episodi, el guàrdia civil gravava amb el seu mòbil i reia. Quan van arribar companys seus del cos al lloc del crim, l'agent ara indultat va fugir.

El PSOE demana al govern espanyol que rectifiqui

Aquest diumenge la secretària d'Igualtat del PSOE, Purificación Causapié, ha exigit al govern espanyol que retiri l'indult concedit pel ministeri de Justícia. "Aquest indult és una vergonya, un atac a la dignitat i als drets de les dones espanyoles i una humiliació per a les dones espanyoles", ha denunciat Causapié en una roda de premsa.

La dirigent socialista ha recalcat que "no es pot plantejar davant la societat que un fet d'aquestes característiques no té cap sanció social" i ha subratllat que "cal traslladar el missatge que no permetrem més agressions a les dones".

stats