Societat 23/05/2012

Els quatre mossos indultats al febrer hauran d'ingressar a la presó igualment

L'Audiència de Barcelona els obligar a complir la pena tot i que l'indult parcial la va reduir a un màxim de dos anys, una condemna que se sol suspendre

Ara
2 min

BarcelonaEls quatre mossos d'esquadra condemnats per tortures a un detingut –que havia estat arrestat per error per un atracament– hauran d'ingressar a la presó, tot i l'indult parcial que els va concedir el govern de Mariano Rajoy el 17 de febrer.

La secció 9a de l'Audiència de Barcelona ha acordat no suspendre la pena, que amb l'indult parcial quedava limitada a dos anys, una condemna que se sol suspendre si els implicats no tenen antecedents.

En aquest cas, però, el tribunal entén que "hi ha raons de prevenció general i especial, de perillositat criminal, de repulsa i alarma social que justifiquen l'ingrés dels condemnats a la presó per complir la pena imposada, encara que no excedeixi de dos anys", segons consta en la interlocutòria feta pública aquest dimecres.

Els agents, del grup d'atracaments dels Mossos a Barcelona, van detenir el 27 de juliol de 2006 un sospitós d'atracament que no era el veritable lladre. Hi havia hagut un error en la identificació del sospitós, però el judici no va ser per aquesta equivocació sinó pel maltractament al qual van sotmetre el detingut, segons va denunciar ell mateix.

Van ser condemnats per un delicte de tortures i un de lesions. Un dels agents també va ser condemnat per detenció il·legal i un altre per un delicte contra la inviolabilitat de domicili. Les condemnes eren de 4 anys i mig de presó en tres casos i de 2 anys i 3 mesos en un cas. A més, van ser inhabilitats per 9 anys per ocupar qualsevol càrrec o funció pública.

El consell de ministres va concedir-los el 17 de febrer un indult parcial que reduïa a dos anys tant la pena de presó com la inhabilitació. La mesura pretenia estalviar-los l'ingrés a la presó, ja que la condemna no era superior als dos anys i el Codi Penal permet suspendre aquestes penes si l'implicat no té antecedents. Tanmateix, la decisió del tribunal ha estat no suspendre-les.

stats