Societat 06/10/2014

Infermeria no descarta denunciar el contagi d'Ebola

El president del consell general d'infermeria exigeix explicacions al ministeri de Sanitat

Efe
1 min

MadridEl president del Consell General d'Infermeria, Máximo González Jurado, ha demanat explicacions al Ministeri de Sanitat sobre el contagi d'Ebola d'una auxiliar d'infermeria. Ha anunciat que, si fos necessari, recorrerien a la via penal per exigir responsabilitats sobre aquests fets. La infermera va atendre a l'hospital Carlos III de Madrid el missioner Manuel García Viejo, mort el 25 de setembre per Ebola, i ha donat positiu al virus en les dues anàlisis.

En declaracions a EFE, González Jurado ha exigit a les autoritats sanitàries que aclareixin si el protocol sobre la protecció del personal que atén aquests malalts ha causat el primer contagi registrat a Espanya i a Europa. Si fos així, ha comentat, s'hauria "d'accelerar una anàlisi en profunditat" per part del ministeri de Sanitat sobre com s'està abordant la protecció del col·lectiu d'infermeria i de tot el personal sanitari. "Pilotes fora no les permetrem", ha asseverat.

Segons la seva opinió, "alguna cosa ha fallat" i les autoritats sanitàries han d'oferir "tota la informació precisa i de manera urgent". En cas contrari, ha afegit González Jurado, el Consell d'Infermeria "es presentarà al jutjat per la via penal". "Que s'estableixi si el protocol és correcte o no és correcte per tal que un cas com aquest, que no hauria d'haver passat mai, no es torni a repetir", ha afegit González Jurado.

El Consell General d'Infermeria reclama també més dades sobre el tractament que rebrà l'auxiliar d'infermeria.

stats