Societat 16/10/2013

Els homes que semblen infidels atreuen més les dones

Els homes amb veu greu són més atractius però més infidels, segons un estudi

Efe
1 min

LondresEls homes amb veu greu i ronca atreuen més les dones que els que tenen una veu més aguda, segons un estudi publicat a la revista britànica 'Personality and Individual Differences'. Segons l'estudi, elaborat per un grup de científics canadencs, els homes amb veu viril, de to baix, aconsegueixen atreure més les dones. Però són més propensos a la infidelitat i poc aptes per al matrimoni.

Com a exemple d'home atractiu els autors citen Barry White, cantant nord-americà de 'soul', un home de veu greu, profunda i ronca. Segons l'estudi, una icona contemporània com David Beckham, amb una veu més aguda, resulta menys seductor.

"Fins ara no quedava clar per què les dones prefereixen la veu d'homes que podrien enganyar-les, però ara sabem que, com més convençudes estan que poden enganyar-les, més atretes se senten per tenir una relació curta amb ells", explica el doctor Jillian O'Connor, de la Universitat McCaster (Canadà).

Per realitzar l'estudi es va escollir una mostra de 87 dones que van escoltar veus masculines, manipulades prèviament perquè sonessin més greus o més agudes. Les dones havien de decidir quins homes creien que serien més propensos a ser infidels i quins trobaven més atractius per tenir-hi una relació. Les veus greus van resultar ser les més atractives per a les enquestades, però també van ser les que van associar amb homes infidels.

"Aquest estudi suggereix que les persones han desenvolupat un mecanisme de defensa per evitar relacions llargues amb parelles que podrien enganyar-les", afirma l'investigador David Feinberg, de la Universitat McCaster.

stats