La méteo
Societat 21/12/2022

Inici de festes de Nadal amb mànigues de camisa

Divendres se superaran els 20 graus en moltes comarques

2 min
una imatge d'arxiu, d'aquesta tardor a la platja de Barcelona

BarcelonaAhir va començar oficialment l'hivern, però el panorama dels pròxims dies serà més de primavera que no pas d'un inici d'estació freda. Després d'uns primers dies de desembre notablement freds, ara hem entrat en una nova fase de temperatures per sobre de la mitjana, i durant l'inici del cap de setmana el termòmetre encara s'enfilarà més. La suma d'una entrada d'aire encara més càlid amb el vent sec de ponent farà que demà la temperatura es dispari per sobre dels 20 graus a prop de la costa, amb la possibilitat que en alguns observatoris les dades s'acostin a valors rècord per a un mes de desembre.

El cap de setmana l'ambient no canviarà gaire, arribarem a Nadal sense temperatures tan exageradament altes, però encara amb la possibilitat que puntualment se superin els 20 graus en alguns indrets. Aquesta previsió serveix per a moltes comarques de la costa, del prelitoral i del Pirineu, però en algunes valls interiors el panorama pot ser molt diferent. De moment, la boira ha fet aparicions bastant comptades, però és previsible que a mesura que avanci el cap de setmana la mala visibilitat i la humitat es vagin apoderant de l'ambient a Ponent i en algunes comarques de l'altiplà central. Allà on això passi la sensació serà molt més d'hivern que els últims dies i la temperatura baixarà clarament. En general, com més ens acostem a Cap d'Any més es normalitzarà la temperatura, però com a mínim fins als primers dies del 2023 és difícil que arribi un fred gaire destacable. No hi ha indicis de pluja ni neu fins a Cap d'Any.

L'antecedent, l'any passat

Cal recordar que l'any passat les temperatures altes es van mantenir durant gairebé tot el període nadalenc, amb un pic que va provocar que de mitjana el 30 de desembre al migdia hi hagués fins a 7 graus més dels que tocaria. El penúltim dia de l'any a la Bisbal d'Empordà es va arribar a 23,6 °C. Durant la nit de Cap d'Any fins i tot van aparèixer boires a prop de mar, un fenomen que sol donar-se amb les primeres irrupcions d'aire càlid a la primavera.

stats