Societat 20/08/2021

Inicien les obres del Parc de l’Estació del Nord de Barcelona

Els treballs milloraran l’accessibilitat, afegiran un accés al parc i inclouran una nova àrea d’esbarjo per a gossos, la més gran de l'Eixample

Ara
2 min
Projecció del Parc de l'Estació del Nord després de les obres

BarcelonaL’Ajuntament de Barcelona inicia aquest agost les obres al Parc de l’Estació del Nord a la zona entre els ponts de Sardenya i de la Marina. Els treballs duraran fins al mes de març del 2022 i compten amb un pressupost d’1,1 milions d’euros. Les actuacions més importants que s’hi duran a terme seran una millora de l’accessibilitat, crear un nou accés al xamfrà Sardenya-Almogàvers, on també se substituirà el mur de formigó per una tanca metàl·lica, i la construcció d’una nova àrea d’esbarjo per a gossos.

Les obres afectaran 4.864 metres quadrats, incloent-hi zona verda, camins i accessos al parc. Caldrà retocar el relleu del parc per poder ampliar i suavitzar els pendents existents, però, tot i això, es preveu mantenir la superfície verda, que ocuparà un 40% del total. La resta del paviment es vol fer, com hi ha ara en bona part del parc, de sorra compactada. Amb les obres també es canviarà l’enllumenat, amb la col·locació de projectors led, i el mobiliari urbà, que incorporarà bancs de formigó armat que mantinguin les formes curvilínies de la zona.

La zona d’esbarjo per a gossos tindrà una àrea de més de 1.400 metres quadrats i es convertirà així en la més gran del districte i una de les més grans de la ciutat. A dins hi haurà un gran espai amb sorra i també s’hi plantaran arbustos. L’espai es delimitarà amb desnivells enjardinats, de manera que s’uneixin a la resta del paisatge. Amb aquesta incorporació es vol posar fi al conflicte entre veïns i propietaris de gossos, que volien disposar de zones diferenciades per garantir la convivència.

Els veïns denunciaven que els gossos sense lligar desplaçaven altres usuaris del parc, especialment gent gran i infants. El malestar entre uns i altres va portar, fins i tot, a la mediació de l’equip de gestió de conflictes, que va acabar assolint el pacte per crear aquesta nova zona. Mentrestant, es va arribar a l’acord que els gossos no podrien anar deslligats per la part de dalt del parc.

Aquesta nova zona s’emmarca dins el pla de ciutat per establir espais destinats a l’esbarjo i el passeig d’animals de companyia. Actualment, Barcelona compta amb 113 espais per a gossos i el 98% dels gossos de la ciutat en tenen un a 15 minuts d’on viuen.

stats