Societat 01/09/2014

Les inspeccions detecten 94 pisos turístics il·legals a la Barceloneta

Fins ara, l'Ajuntament ha ordenat el cessament de 58 pisos que actuaven com a apartament turístic

Efe
1 min

BarcelonaLes inspeccions iniciades el passat 25 d'agost per l'Ajuntament de Barcelona per localitzar pisos turístics sense llicència al barri de la Barceloneta han detectat que 94 pisos del barri eren il·legals. Del total de 454 pisos inspeccionats fins al 31 d'agost, un 20% –en concret 94 apartaments– s'usaven per acollir turistes de forma irregular. L'Ajuntament ja ha dictat 47 ordres de cessament per a 58 pisos que actuaven com a apartament turístic, i ha pogut comprovar que 14 d'aquests apartaments ja han deixat d'operar.

La inspecció dels pisos turístics de la Barceloneta va ser una de les actuacions del consistori per respondre a les queixes expressades en diferents manifestacions per part dels veïns del barri, que volen acabar amb els comportaments incívics d'alguns turistes. L'Ajuntament ha recordat que el pla especial d'ordenació d'habitatges d'ús turístic que aprovarà "pròximament" vol establir un "marc de regulació" per al desplegament "equilibrat" dels apartaments turístics a Barcelona.

L'Ajuntament també ha recordat que des de 2007 s'han realitzat en el conjunt de la ciutat un total de 4.050 inspeccions, que han derivat en l'obertura de 1.952 expedients. El consistori afegeix que del 2011 al 2014 un total de 48 habitatges d'ús turístic han cessat la seva activitat, i que, d'aquests, 25 han estat precintats després de comprovar que continuaven operant després de l'ordre de cessament, mentre que els altres 23 han deixat d'operar de forma voluntària.

De la resta d'expedients, 237 han derivat en l'obertura d'expedients sancionadors, 230 en ordres de restitució i 623 s'han arxivat.

stats