Barcelona

Un intent d'atac informàtic obliga a aturar serveis digitals de Barcelona com l'aplicació del Bicing o la venda d'entrades del Zoo

L'empresa municipal que gestiona aquestes aplicacions dona per controlada la incidència i confia recuperar la normalitat de manera progressiva

ARA
1 min
Un usuari del Bicing de Barcelona.

BarcelonaEl sistema informàtic de l'empresa municipal Barcelona: Serveis Municipals (B:SM) va patir ahir al matí un intent d'atac informàtic i, per prevenció, els seus responsables van decidir inhabilitar alguns serveis digitals, com les aplicacions Smou, que inclou serveis com el Bicing i els aparcaments de la xarxa municipal, o Spro, que és la que permet pagar des del mòbil els tiquets de l'àrea verda i blava d'aparcament. Aquestes dues funcionalitats es van poder restablir ja ahir a les tres de la tarda, però la ciutat encara té pendents de recuperar serveis aturats com la venda online d'entrades per al Zoo, el Tibidabo o el Park Güell.

Segons informen fonts de B:SM, que és qui gestiona tots aquests serveis, després de detectar un intent d'intrusió en el sistema informàtic, es va optar per fer una desactivació preventiva dels serveis digitals i, a hores d'ara, "la incidència està controlada i acotada", però es continua treballant per restablir la total normalitat dels serveis. L'afectació, en qualsevol cas, es va donar en els serveis digitals, però el Bicing no va deixar de funcionar si es feia la reserva de bicicleta des de les parades i els parquímetres van continuar funcionant amb normalitat. B:SM recomana encara als usuaris de l'aplicació OnAparcar que facin servir els parquímetres físics fins que no es doni per solucionada la problemàtica.

L'intent d'atac arriba una setmana després del que va bloquejar la Universitat Autònoma de Barcelona, perpetrat amb un ransomware, un programari que xifra els documents de la víctima i exigeix un rescat perquè s'hi pugui tornar a accedir.

stats