SOCIETAT
Societat 09/05/2012

Prop de 6.000 denúncies contra el #novullpagar

Les empreses gestores han passat al Servei Català de Trànsit les dades dels vehicles que no van pagar els peatges i ara haurà de decidir quines denúncies tramita

Acn
2 min
Pancarta 'No vull pagar' al peatge de Vilassar, en la mobilització de l'1 de maig / ALBERT BALANZÀ

BarcelonaGairebé 6.000. Aquesta és la quantitat de denúncies que el Servei Català de Trànsit ha rebut des que va començar la campanya per negar-se a pagar els peatges a Catalunya. Fonts del departament d'Interior han confirmat la xifra de reclamacions rebudes pel #novullpagar que s'han tramès des de les concessionàries dels peatges de tot Catalunya. Ara, un cop les empreses han traslladat a Trànsit les dades dels vehicles que han passat les barreres sense abonar l'import, serà el departament el que decidirà quines d'aquestes denúncies es converteixen en una multa efectiva als conductors i en base a quin concepte.

El moviment #novullpagar va tenir el seu dia de màxima afluència quan la plataforma Prou Peatges va convocar la primera crida massiva a no abonar els imports coincidint amb l'operació tornada d'un pont, el dia 1 de maig. Aquell dia, Abertis va xifrar en 2.500 el nombre d'insubmisos als peatges catalans. Ara, passats els dies i amb el moviment encara en marxa, el Servei Català de Trànsit ha rebut, segons fonts d'Interior, poc menys de 6.000 denúncies tramitades per les diferents concessionàries de les autopistes a Catalunya.

Tal com va decidir en el seu dia el departament que capitaneja Felip Puig, els Mossos d'Esquadra no van instal·lar-se a les barreres de les autopistes de pagament per posar multes directament als conductors insubmisos. Així, les empreses que gestionen els accessos a aquestes vies de gran capacitat van decidir agafar les dades de cada vehicle que es negava a pagar al·legant que participava en la campanya de #novullpagar. Des d'aquell 1 de maig, doncs, han sigut quasi 6.000 aquestes denúncies trameses a Trànsit.

Ara, el departament d'Interior analitzarà i estudiarà cada cas, i serà des d'aquí des d'on es decidirà contra quins conductors es tramita multa i quines denúncies es declaren invàlides. En el seu dia, des del Govern es va parlar de la possibilitat de multar amb uns 100 euros cada conductor que es negués a pagar als peatges.

Vist "l'èxit" de la primera convocatòria massiva del #novullpagar, la plataforma Prou Peatges va decidir impulsar una segona mobilització. La nova convocatòria està prevista per al 20 de maig, i es farà en dues franges, a les 12.00 i a les 18.00 hores.

stats