Societat 03/10/2016

Intervenen dues tones d’haixix a Deltebre en un vaixell procedent del Marroc

L’operació, en què s'han detingut 17 persones, està sota secret de sumari

Ara
2 min
Pla general de la zona propera a la bassa de l'Arena, a Deltebre, on s'hauria dut a terme l'operatiu policial, la matinada d'aquest dilluns.

BarcelonaCop al tràfic d’haixix entre Espanya i el Marroc. Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, han dut a terme avui a la matinada una operació contra el tràfic de drogues a les Terres de l’Ebre. Segons ha explicat el conseller d’Interior, Jordi Jané, els cossos policials han detingut 17 persones i s’han intervingut dues tones d'haixix provinents suposadament del Marroc a Deltebre.

El vaixell ha estat interceptat a la zona del Tarragonès després de fugar-se des del delta de l’Ebre (Baix Ebre). La investigació, que continua oberta, està sota secret de sumari per ordre del jutge. Segons el conseller Jané, ha estat un important cop policial contra el tràfic d’estupefaents per la quantitat de droga comissada i el nombre de detinguts.

Segons l’ACN, l’operatiu s’ha dut a terme prop de la urbanització de Riumar, a Deltebre, on els veïns han despertat, de matinada, alertats per l’ampli dispositiu policial desplegat. Els Mossos haurien sorprès els traficants desembarcant la mercaderia a la bassa de l’Arena, i han detingut 15 sospitosos allà mateix. Dos homes més haurien fugit amb l’embarcació amb què havien fet el viatge, però el servei marítim de la Guàrdia Civil els hauria interceptat en una zona costera de Torredembarra, on el vaixell ha quedat retingut.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït l’actuació policial en una zona en què és habitual l’entrada de droga per via marítima, ja que els traficants aprofiten els quilòmetres de platges sense urbanitzar per esquivar la vigilància policial.

Les diligències sobre aquesta actuació de la Guàrdia Civil s’han traslladat al jutjat del Vendrell i la resta han quedat a càrrec del jutjat d’instrucció número 4 de Tortosa.

stats