Islamofòbia

Investiguen els insults xenòfobs a una nena de 13 anys al metro: "Mora de merda, ves-te'n al teu país"

El germà de la víctima va demanar la col·laboració de testimonis a través de les xarxes

2 min
Una estació del metro de Barcelona, n una imatge d'arxiu

BarcelonaFa tres dies que l'Ahmed Nasser El Alaoui mou cel i terra per evitar que la situació que va viure la seva germana de 13 anys dimarts a la parada de Bac de Roda de la línia 2 del metro no quedi impune. "La meva germana anava asseguda al metro i parlant per telèfon quan una senyora i el seu marit la van començar a insultar perquè portava el mocador", explica a l'ARA. "Mora de merda, ves-te'n al teu país", li haurien dit. Els insults es van anar repetint, mentre altres passatgers li recomanaven que no en fes cas i intentaven ajudar-la, fins que va baixar a l'estació del Clot. Aquest matí, tots dos han presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra, que ja investiga els fets.

També han anat a l'Oficina per a la no Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona. El noi va demanar a través de Twitter que si algun testimoni havia presenciat l'atac xenòfob o n'havia gravat imatges amb el mòbil els hi facilités, per poder identificar els dos presumptes agressors. TMB també havia revisat les imatges de les càmeres de seguretat del metro per col·laborar amb la investigació.

L'Ahmed, que és portaveu de l'associació Joventut Multicultural Musulmana, explica que la parella va estar a punt de baixar del metro a la parada del Clot i seguir la seva germana. Però finalment es van quedar al vagó. Quan s'allunyava, encara va sentir que l'home, ja a crits, relacionava el fet de ser musulmà amb el terrorisme i la delinqüència.

La xenofòbia, segona causa de discriminació a Barcelona

Segons l'última memòria del Fiscal de Delictes d'Odi a Barcelona, el racisme i la xenofòbia van ser la segona causa de discriminació a la capital catalana i l'àrea metropolitana el 2020, només superada per la LGTBIfòbia. Un 33% de les 277 denúncies que es van presentar van ser per una agressió xenòfoba. De fet, tot i la disminució de denúncies durant la pandèmia, l'any passat se'n van presentar 86 als Mossos d'Esquadra per aquest tipus de discriminacions, sols 11 menys que el 2019. Recentment els Mossos han posat en marxa una nova unitat que es dedica exclusivament a la investigació de delictes d'odi.

Les dades de l'Observatori de la No Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona encara van més enllà: l'any passat es van registrar 436 situacions de discriminació a la ciutat i 156 van ser per racisme i xenofòbia.

stats