SOCIETAT
Societat 28/06/2012

Investiguen l'arribada a Lleida de dos autocars amb immigrants irregulars

Només hi ha constància documental d'un d'ells, que transportava 60 passatgers, entre ells 18 immigrants 'sense papers'.

Efe
1 min

BarcelonaLa Subdelegació del Govern a Lleida ha informat avui de l'obertura d'una investigació sobre l'arribada a la ciutat de dos autocars que transportaven diverses desenes d'immigrants en situació irregular, procedents de Huelva.

Segons que ha informat la Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, encara que es té coneixement que han arribat dos autocars, només hi ha constància documental d'un d'ells, que transportava 60 passatgers, entre ells 18 immigrants 'sense papers'.

"La constància documental només la tenim respecte a un autocar. Sabem que hi podria haver un segon autocar perquè així ens ho ha comentat el conductor del primer, però no tenim cap prova d'això i no sabem si els passatgers eren persones en situació il·legal, pel que no cal crear alarmisme, perquè per ara només han arribat 18 persones en situació il·legal", ha dit.

Manso ha explicat, a més, que s'ha posat en contacte amb el seu homòleg a Huelva per saber si ell tenia constància d'aquests autocars.

"M'ha dit que sap que quan acaba la campanya de la maduixa sempre hi ha persones que marxen a altres campanyes a buscar feina i hem acordat que investigarem conjuntament aquest fet", ha assenyalat.

L'objectiu de la investigació serà saber si algú està pagant aquests viatges als temporers.

"He donat instruccions perquè s'investigui qui hi ha darrere dels dos autocars que han vingut a Lleida procedents de la campanya de la maduixa a Huelva", ha explicat

La subdelegada del Govern ha recordat que els corrents migratoris interiors "són un fet que passa cada any", però ha recalcat: "La nostra competència és vetllar perquè no hi hagi persones sense papers, per això la Guàrdia civil i la Policia Nacional faran una investigació conjunta".

stats