Societat 29/11/2018

Investiguen sis nous policies per les càrregues de l'1-O a Barcelona

En total hi ha 29 agents encausats, entre ells diversos comandaments

Montse Riart
1 min
La policia espanyola justifica l’ús de pilotes de goma l’1-O per l’“odi extrem” dels votants

BarcelonaEl jutge que investiga les càrregues policials de l'1-O a Barcelona ha encausat sis policies més. En total ja són 29 els agents processats, tot i que l'Ajuntament –que exerceix d'acusació popular en el cas– ha demanat citar a declarar 32 agents més per les lesions patides per desenes de votants a la capital catalana aquell dia.

Dels sis nous agents investigats, quatre van participar en el dispositiu de l'Escola Ramon Rull, on Roger Español va perdre un ull a causa de l'impacte d'una pilota de goma. D'aquesta manera ja són setze els policies investigats per aquesta actuació. El jutge ha ordenat la seva compareixença després de localitzar-los en diversos vídeos que formen part de la causa.

El magistrat vol esbrinar qui va ser l'autor del tret que va lesionar Español. L'escopeter està localitzat a les imatges que formen part de la causa, però les acusacions no disposen del seu número d'identificació per poder-li posar nom i cognoms. Els policies que van declarar la setmana passada es van limitar a ubicar la seva posició, sense reconèixer-se en els vídeos que els va mostrar el jutge. També van justificar la utilització de les bales de goma a causa de "l'odi extrem" dels votants, segons van dir.

Els altres dos agents que se sumen a la llista d'investigats van participar en els dispositius a l'Escola Prosperitat i a les Escoles Pies de Sant Antoni. En tots dos casos el magistrat ha ordenat la seva declaració després de l'informe presentat per la Brigada d'Informació de la Direcció General de la Policia Nacional a Barcelona. Tots sis declararan el 17 de desembre.

stats