Societat 26/05/2021

Interior, “el lloc on volia ser” Joan Ignasi Elena

El nou titular destaca que la conselleria és la que “més treballa” pels vulnerables

2 min
A l’esquerra el nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, rebent la cartera del fins ara titular Miquel Sàmper.

Barcelona“És justament el lloc on volia ser”, ha dit el nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, quan el fins ara titular del departament Miquel Sàmper li ha entregat la cartera aquest dimecres. En les seves primeres paraules com a conseller, Elena ha definit Interior com la conselleria que “més treballa” pels més vulnerables, fent referència a les múltiples situacions d’emergències que es poden viure en algun moment: “Tots ho som”. El nou conseller ha admès que Interior és un departament “molt dur” i ha volgut reconèixer la “bona feina” de Sàmper.

Tant Elena com Sàmper han mostrat entesa entre ells, perquè han explicat que a part de compartir la professió d’advocats també tenen una relació d’amistat, i el nou titular ha assegurat que és “un privilegi” assumir la direcció d’Interior. Elena ha defensat que “creu” en els serveis públics i que això és el que es treballa en aquesta conselleria. El seu número dos serà el fins ara secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Oriol Amorós, que passarà a ocupar la mateixa responsabilitat de secretari general a Interior.

Incorporació dels Agents Rurals

Un dels canvis que implica l’arribada d’Elena és que els Agents Rurals dependran del seu departament –fins ara estaven a Agricultura–. El conseller també haurà de decidir els pròxims dies els possibles relleus en altres càrrecs, com ara el director general dels Mossos d’Esquadra. Els nomenaments ja podrien ser efectius en el consell executiu que faci el nou Govern la setmana que ve.

Sàmper ha afirmat que se’n va “molt content” del seu pas per la conselleria els últims nou mesos i Elena no ha volgut avançar quines seran les prioritats d’Interior a partir d’ara. L’intercanvi de cartera s’ha fet l’endemà del primer desallotjament de la presidència de Pere Aragonès en què els Mossos van executar un desnonament al Poble-sec de Barcelona.

stats