Abusos a menors
Societat 08/11/2022

Joaquín Benítez, el pederasta dels Maristes, entrarà a la presó aquest novembre

L'Audiència de Barcelona l'ha citat dilluns i si no apareix es dictarà ordre de cerca i captura

2 min
Joaquin Benitez arriba a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaL'Audiència Provincial de Barcelona ja ha notificat a Joaquín Benítez, l'exprofessor dels Maristes condemnat a 21 anys i 9 mesos de presó, que ha d'entrar en un centre penitenciari. Ho haurà de fer durant aquest mes de novembre, ja que l'exdocent ha estat citat el dilluns 14 a les 12 del migdia davant la secretaria de l'Audiència Provincial i a partir de llavors tindrà un màxim de deu dies per ingressar voluntàriament en un centre penitenciari. Si Benítez no compareix dilluns davant de la justícia, es dictarà una ordre de cerca i captura.

La secció 21 de l'Audiència de Barcelona va decretar el passat 3 de novembre l'escrit que comportarà l'ingrés a presó del professor del col·legi Maristes de Sants - Les Corts que va ser denunciat per desenes d'alumnes, però que finalment només ha sigut condemnat per quatre casos, els que no havien prescrit encara. Les quatre denúncies que van prosperar feien referència a abusos comesos entre el 2006 i el 2009. Durant aquells cursos, Benítez s’aprofitava de la seva “superioritat” com a professor de gimnàstica respecte als adolescents per portar-los al seu despatx amb l’excusa de fer-los un massatge per alleugerir-los una lesió i, un cop a soles, abusar-ne sexualment.

Ni un dia entre reixes

D'aquesta manera les víctimes i els seus familiars veuran com es materialitza allò que reclamaven des de fa molts anys, l'ingrés a presó de l'home que va abusar durant dècades dels menors que passaven per les seves mans. Durant la investigació del cas, el professor no va haver d'entrar a la presó de forma preventiva. Tampoc ha hagut de passar ni un dia entre reixes després de la primera sentència del 2019 ni després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirmés la pena, a pesar que les acusacions ho van demanar reiteradament. Fins que el Suprem no va fer ferma la sentència, aquest passat mes d'octubre, no es van activar tots els mecanismes per portar Benítez a la presó.

En la sentència ratificada pel Suprem, la justícia va fer responsable directa l'asseguradora de l'escola perquè cobreixi la indemnització de 120.000 euros per a les víctimes i es va apuntar expressament que s'havia de pagar encara que la pòlissa no ho cobrís. La Fundació Champagnat, de la qual depèn el centre, va celebrar la decisió del Suprem i va assegurar que van ser ells els primers a portar el cas a la Fiscalia.

stats