Societat 14/04/2012

Josep Casadellà: "No sóc el Serallonga dels peatges"

El conductor autor del vídeo 'Bona nit, no vull pagar' celebra el ressò de la seva protesta contra els peatges però assegura que no vol protagonisme

Sílvia Barroso
1 min

BarcelonaReivindica la seva acció, celebra que hagi tingut ressò i li sembla bé que la protesta s'estengui, però no vol protagonisme ni liderar cap campanya. És Josep Casadellà, el veí d'Anglès (Selva) que està sacsejant la xarxa amb el seu vídeo 'Bona nit, no vull pagar', filmat en un peatge de l'AP-7.

"No sóc el Serrallonga de l'autopista i els peatges", diu en una breu conversa telefònica amb l'ARA. Casadellà considera simbòlica la seva protesta i assegura que no és cap desafiament ni provoca cap tipus de situació violenta amb els encarregats dels peatges. "Tenen un protocol. Eviten l'enfrontament. Et demanen el DNI i et deixen marxar", aclareix. Per ara no li ha arribat cap reclamació posterior de la concessionària d'autopistes, tot i que fins ara la seva protesta havia sigut privada i molt discreta.

No va ser fins al 29 de març, poc després d'unes declaracions de la ministra de Foment, Ana Pastor, que va decidir filmar-ne una en vídeo i penjar-la a YouTube. "Va ser espontani. Anava acompanyat d'una persona que duia una càmera i va ser dit i fet", recorda.

Les imatges tenien 60.000 visites i escaig fins aquest divendres, i el fet d'aparèixer a l'Ara.cat i en d'altres mitjans ha fet que a hores d'ara –dissabte a mitja tarda– ja en siguin més de 73.000. "Agraeixo el ressò de l'acció i em sembla bé si algú més fa la protesta. Però no pretenc anar més enllà. Estic treballant amb l'Assemblea Nacional Catalana per un projecte global i som molta gent, no vull protagonisme", subratlla.

stats