Societat 30/08/2014

Els verds coronen el castell de deu pisos a la diada de Sant Fèlix

La Colla Joves Xiquets de Valls carrega un 4 de 9 sense folre i descarrega un 5 de 9 amb folre, el primer de gamma extra que completa aquesta temporada

Efren Garcia
3 min

Vilafranca del PenedèsLa Colla Joves Xiquets de Valls ha rematat el pòquer de pilars de 8 carregant el seu espadat i ha conclòs la diada de Sant Fèlix. Semblava que el podrien arribar a descarregar, però al final ha fet llenya quan el desmuntaven. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha lluitat fins al final i ha completat la seva actuació carregant un treballat pilar de vuit amb folre i manilles. Els Castellers de Vilafranca, de la seva banda, han tornat a fer gala del domini del gran espadat. Han descarregat el mateix pilar de 8 amb folre i manilles amb força comoditat. La Colla Jove Xiquets de Tarragona també ha carregat aquest pilar però l'espadat ha fet llenya just després de l'aleta.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha completat la seva tripleta de castells descarregant el 4 de 9 amb folre. Els Vallencs han hagut de lluitar el castell fins al final, després que els desmuntessin en un primer intent quan els sisens es col·locaven. La Colla Joves Xiquets de Valls, de la seva banda, ha capgirat l'actuació en carregar el 4 de 9 sense folre. Els vallencs han fet una exhibició anant de menys a més i encara podrien acabar l'actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat sense gaires problemes el 3 de 9 amb folre que ha fet llenya a segona ronda. Els Castellers de Vilafranca, per contra, han fet una passa enrere. Després de la dura caiguda del 3 de 10, han descarregat el 4 de 9 amb folre i podrien completar la seva actuació amb l'espadat de 8.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estat la primera en tancar les tres rondes de castells de la diada. Ho ha fet descarregant el 9 de 8 que ha alçat amb tres enxanetes.La Colla Joves Xiquets de Valls ha descarregat el 5 de 9 amb folre, que esdevé el primer de gamma extra que completa aquesta temporada. El 5 de 9 amb folre de la colla Vella dels Xiquets de Valls ha quedat en l'intent just quan l'enxaneta es disposava a travessar el segon pom dalt. Els vallencs han treballat al límit però el castell ha acabat cedint.

La diada de Sant Fèlix ha començat amb bon peu per a les quatre formacions que alcen a hores d'ara els seus millors castells a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. La primera ronda de la jornada s'ha tancat amb un ple de castells de nou pisos i de gamma extra, i la segona comença amb el vuitè cinc de nou amb folre consecutiu de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i el tres de deu amb folre i manilles carregat per part dels Castellers de Vilafranca.

Els Castellers de Vilafranca han sumat avui el castell de gamma extra número cent de la diada de Sant Fèlix, el quatre de nou amb folre i agulla amb el què han iniciat la seva actuació. Sense afluixar en cap moment, han plantat cara a la segona ronda atacant el seu principal objectiu. Han coronat el tres de deu amb folre i manilles, amb força comoditat però els nervis han fet que la canalla petita es despengés just després de fer l'aleta. El castell, que encara tenia molta corda, s'ha anat plegant pis a pis sense donar cap opció a la colla local.

La formació encarregada d'iniciar l'actuació ha estat la Jove Xiquets de Tarragona, que ha descarregat amb molta facilitat el tres de nou amb folre inicial i ha tornat a mostrar tot el seu potencial en completar en el segon torn el tercer cinc de nou amb folre de la temporada.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls s'ha posat en marxa descarregant per primer cop enguany el dos de nou amb folre i manilles, construcció que ja havia coronat en el primer tram de temporada mentre que la Joves Xiquets de Valls s'ha apuntat el tres de nou amb folre per iniciar la diada amb tranquil·litat.

La diada de Sant Fèlix, que ha començat a les 13 hores (amb 30 minuts de retard), és la cita per excel·lència dels castells amb les quatre millors colles del moment: els Castellers de Vilafranca, la Vella i la Joves de Valls i la Jove de Tarragona. Es tracta d'un cartell inèdit en aquesta diada.

Pel que fa als seus objectius, la Vella espera aixecar un de 3 de 9 i un pilar de vuit. Els Verds aspiren a mostrar els seus castells de deu i la Jove de Valls pensa en el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9. Finalment, els tarragonins voldran aixecar el 5 de 9, la seva "joia de la corona", tal i com ha dit el seu cap de colla, Carles Ribas.

stats