Societat 25/04/2016

Escopinades, cops i una cella oberta a dos vigilants de la Renfe

ADN sindical denuncia que els problemes amb alguns nois que tornen els diumenges al matí de Blanes són habituals

Enric Borràs
2 min
Ferdies als vigilants privats agredits aquest diumenge al matí a Sant Pol de Mar

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van arrestar ahir al matí dos joves de 21 i 16 anys per agredir dos vigilants privats de l'empresa Ombuds, encarregada de la seguretat privada de la Renfe. Segons la declaració d'un dels dos vigilants van veure un grup de nois i noies joves que tornaven de Blanes a les set del matí i fumaven marihuana, i els van voler fer baixar del tren, però dos nois van reaccionar amb violència.

ADN Sindical, que representa treballadors de seguretat privada, assegura que situacions com aquesta són habituals als tres primers trens de Blanes a Barcelona cada diumenge des de les 05.45 de la matinada. "Centenars de joves incívics vénen de la discoteca Arena de Blanes. La discoteca posa un autobús gratuït fins a l'estació, però quan arriben comença el festival i a l'estació es troben com a molt sis vigilants", explica un portaveu del sindicat.

La parella de vigilants va intentar fer baixar els nois a l'estació de Sant Pol de Mar, però, segons la declaració, mentre que quatre noies van sortir del tren sense problemes, els dos nois, d'entrada, s'hi van negar. Els joves estaven "molt agressius, amb ganes de buscar problemes i baralla" i no paraven d'insultar els vigilants. Un fins i tot hauria dit "mira, només hi ha dos vigilants". Segons els Mossos, els van amenaçar i insultar.

Els vigilants de seguretat se senten desprotegitsFinalment, segons el vigilant, quan els dos joves estaven a punt de sortir del tren, un es va girar per escopir al vigilant, aquest l'hi va recriminar i l'altre li va començar a pegar a la cara. Sempre segons la declaració del vigilant, es va treure la porra per defensar-se i va intentar pegar al jove a les cames per aturar-lo, però no ho va aconseguir, i va rebre "un cop molt fort a la cella dreta" que el va fer caure a terra.

El grup de joves ho hauria aprofitat per marxar corrent i prendre-li la porra. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra els va atrapar a Sant Pol de Mar mateix i va recuperar la porra. Els dos nois van quedar detinguts i avui han passat a disposició judicial. A les quatre noies no se'ls imputa res, segons fonts policials, però tres eren menors de 18 anys i els Mossos les van custodiar fins que les van poder tornar als seus pares. Els dos vigilants van acabar amb contusions a diverses parts del cos i a un li van haver de cosir la cella.

Segons el portaveu d'ADN Sindical, dins els trens que tornen de Blanes els diumenges a primera hora del matí hi ha "baralles i joves que orinen i fumen drogues". Manté que l'agressió d'ahir s'hauria pogut evitar si en lloc de dos vigilants a tot el tren n'hi hagués hagut més. També reclama més formació per ajudar-los a fer millor la feina. No és la primera vegada que hi ha queixes per situacions semblants.

stats