Societat 07/10/2019

L'acusada de matar el seu nadó tirant-lo pel celobert al·lega que no recorda haver estat embarassada ni parir

La fiscalia demana una condemna de 24 anys de presó per assassinat

Montse Riart
2 min
L'acusada de matar el seu nadó tirant-lo pel cel obert al·lega que no recorda haver estat embarassada ni parir

BarcelonaUn jurat popular ha començat a jutjar aquest dilluns la noia de 19 anys acusada d'haver matat la seva filla acabada de néixer tirant-la pel celobert del pis on vivia, al districte de Gràcia de Barcelona, el juny del 2018. Una veïna va descobrir el cos l'endemà. Ningú havia sentit res ni hi havia cap indici que hi hagués dones embarassades als blocs que tenien accés al celobert. Dos dies després, la família de l'acusada va trucar a la policia. La noia ha assumit al judici la responsabilitat dels fets, però ha al·legat que des del 2016 patia buits de memòria i que no recordava haver estat embarassada ni haver parit. "Tinc la sensació que he sigut jo", ha assegurat la noia al jurat.

La fiscalia li demana una condemna de 24 anys de presó per assassinat. La defensa al·lega que la noia ha de seguir un tractament psicològic i sol·licita que se substitueixi la pena per una mesura de seguretat que li permeti complir-la a casa o en un centre especialitzat on pugui continuar rebent teràpia.

L'acusada ha explicat durant la declaració que en el moment dels fets sortia d'una relació amb un noi. Ha admès que van mantenir relacions sexuals, però assegura que en cap moment ni ella ni el seu entorn –vivia amb els pares i un avi– van saber que estava embarassada: no tenia panxa i va continuar tenint la menstruació, ha dit. Segons la seva versió, recorda haver-se llevat l'11 de juny del 2018 trobant-se malament i que es va anar a dutxar. Després es va despertar al bany i hi havia els seus pares assistint-la perquè havia perdut el coneixement. Assegura que al cap d'uns dies d'obrir-se la investigació "va assumir" que la mort de la nena podia ser responsabilitat seva i va parlar-ne amb la mare: "Em sentia culpable i vaig dir a la meva mare que allò segur que era culpa meva".

La fiscalia assegura que l'acusada va actuar "amb la intenció d'acabar amb la vida de la seva filla o almenys sabent que podia morir amb la seva actuació". Segons el seu relat, la noia sabia que estava embarassada però ho va amagar, va parir al bany de casa i va tirar per la finestra del celobert el nadó, que quan va néixer era capaç de respirar de manera autònoma. Per això demana per a ella una condemna d'assassinat. El judici continuarà aquesta setmana amb la declaració dels familiars de l'acusada, els Mossos d'Esquadra i els pèrits que han seguit el cas. Després el jurat haurà d'emetre veredicte.

stats