Junts reclama a Colau que faci "les accions que calgui" per evitar el tancament de l'Skating

La formació portarà el tema de la popular pista de patinatge de l'Eixample a la Comissió de Drets Socials de l'Ajuntament dimarts vinent

Marc Parayre
2 min
L'entrada de l'Skating Club tancada, aquest dilluns

BarcelonaEl grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona exigeix al govern d'Ada Colau que realitzi "les accions que calgui" per evitar el tancament de l'Skating Club, arran de la informació avançada per l'ARA. La portaveu adjunta de la formació, Francina Vila, portarà el tema a la Comissió de Drets Socials de l'Ajuntament, que es reunirà dimarts vinent. De fet, instarà l'executiu municipal a detallar les accions que ha dut terme per evitar la clausura de la pista de patinatge de l'Eixample, i, si cap ha funcionat, reclamarà que iniciï les "gestions necessàries" per adquirir la instal·lació. 

Tanmateix, segons ha pogut saber aquest diari i ha confirmat l'Ajuntament de Barcelona, la propietat de l'Skating ja ha buidat les instal·lacions i ha llogat l'espai a la multinacional francesa Carrefour, que hi obrirà un supermercat de més de 1.000 metres quadrats. La popular pista, per on han passat moltíssims barcelonins i catalans d'altres indrets, va haver de tancar les portes fa més d'un any per les restriccions del covid-19. Fonts pròximes a la família dels propietaris han explicat que es va obrir un expedient de regulació temporal d'ocupació als 34 treballadors i que fa sis mesos ja es va decidir que no reobririen. 

Pèrdua de musculatura esportiva

Francina Vila, també responsable de l'àmbit d'Esports del grup de Junts, avisa que el tancament de l'Skating provocarà una "pèrdua de musculatura esportiva" a la ciutat. A més, Vila denuncia que el patinatge sobre gel només disposa actualment de la pista del FC Barcelona, tot i que el Pla Estratègic de l'Esport de Barcelona 2012-2022 marca com un dels grans objectius el suport i promoció d'esports minoritaris a la capital catalana. Des de Junts consideren que Barcelona no podrà aspirar a organitzar uns Jocs Olímpics d'Hivern sense prou instal·lacions per practicar patinatge sobre gel.

stats