SUCCESSOS
Societat 28/12/2010

Justícia incomunica els presos que es van amotinar a Can Brians II i estudia sancionar-los

Els sindicats de presons diuen que els talls de subministrament elèctric al centre penitenciari també van posar en risc la seguretat dels funcionaris

Redacció
2 min

Sant Esteve SesroviresEl Departament de Justícia manté incomunicats la quinzena de reclusos que dilluns al vespre van protagonitzar un motí de tres hores al centre penitenciari de Can Brians II i estudia sancionar-los. Els interns es van tancar en una sala de lectura del mòdul 1 per denunciar els canvis al Codi Penal i protestar pels talls de subministrament elèctric que hi havia al centre des de diumenge, i que ahir es van resoldre amb la instal·lació de generadors.

D'altra banda, la secció de presons del sindicat UGT ha assegurat aquest dimarts que els talls de subministrament elèctric a la presó de Brians II des de diumenge van posar en risc la seguretat al centre. En concret, es van aturar les càmeres de videovigilància i algunes portes controlades de forma remota van deixar de funcionar. El responsable de la secció sindical, Xavier Fernández, ha explicat que l'incident d'aquest dilluns al vespre, quan una quinzena de presos van negar-se a retornar a les seves cel·les, va ser bastant greu i la integritat física dels funcionaris va estar en perill, ja que no tenen armes de dissuasió física, sinó només la seva paraula.

Fernández lamenta que els problemes elèctrics de la presó de Brians II, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i inaugurada el 2007, siguin habituals, tot i que aquest cop han durat més hores i han arribat en plena onada de fred, cosa que ha ajudat a indignar més els presos. A més de la falta de calefacció, els reclusos es queixaven que les màquines expenedores de tabac i les de targetes telefòniques no funcionaven. Aquest dimarts, aquestes incidències s'han resolt.

El sindicat es queixa que les presons construïdes en els últims anys arrosseguen diversos problemes de construcció, i que hi ha hagut una política d'aparador per inaugurar les presons "fos com fos". En aquest sentit, esperen que la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, atengui les seves reclamacions històriques, com preservar la seguretat dels funcionaris i ampliar les plantilles. Xavier Fernández no dubta que pròximament hi haurà més problemes similars als centres construïts en els últims anys.

stats