Societat 28/03/2012

Gallardón diu que els indults en el cas Treball van ser per raons humanitàries

El ministre recorda que els indults concedits a membres d'UDC no van ser totals sinó parcial,s ja que la condemna de presó es va substituir per una multa de 3.600 euros

Efe
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha assegurat avui que els indults parcials concedits a dos condemnats el 2009 pel cas Treball, per prevaricació, responen a raons humanitàries i ha defensat que aquesta mesura no suposa despenalitzar el delicte de corrupció.

Així ha respost Gallardón al diputat d'UPyD, Carlos Martínez Gorriarán, que ha advertit al govern espanyol que aquests indults contribueixen a eliminar el retret social cap a aquest tipus de conductes i "despenalitzen parcialment els delictes de corrupció i malversació".

El ministre de Justícia ha recordat, en el ple del Congrés, que els indults concedits a Josep Maria Servitje, exsecretari del departament de Treball d'UDC i Víctor Manuel Lorenzo Acuña, empresari d'Unió i excunyat del dirigent del partit Josep Sánchez Llibre, no van ser totals sinó parcials, ja que la condemna de presó es va substituir per una multa de 3.600 euros.

A més, ha assegurat que la concessió d'aquests indults parcials obeeixen a raons humanitàries per l'edat dels condemnats, i ha recordat que la pena d'inhabilitació resta inalterada, la qual cosa suposa que el retret social cap a la conducta penada no s'elimina.

Ruiz-Gallardón ha acusat UPyD de criticar el govern només si indulta algun polític d'un partit diferent al seu, i després ha recordat que la líder de la seva formació, Rosa Díaz, "va aplaudir" aquesta mesura quan militava al PSOE.

stats