Tribunals
Societat Justícia 12/06/2023

Una adolescent, víctima d'un proxeneta: "Em va oferir fer negoci tenint sexe amb adults"

L'acusat, per a qui la Fiscalia demana 22 anys i mig de presó, ha negat els fets al judici

ARA
2 min
L'acusat de prostituir una menor a canvi de drogues i diners durant el judici a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha començat a jutjar aquest dilluns un home acusat de prostituir una adolescent de 15 anys que es trobava en un centre d'acollida el 2016. La noia, que ara ja és adulta, ha declarat al judici i ha assegurat que l'home, que era el propietari d'una discoteca de Granollers, li va oferir "fer negoci" ficant-se al llit amb adults. Segons ha explicat la jove (que ha declarat a distància i amb la veu distorsionada perquè no se la identifiqués), ella ho va rebutjar, però va acceptar tenir sexe amb ell i un xofer del local.

L'acusat ha negat conèixer la jove i ha assegurat que mai ha ofert diners a menors per mantenir-hi sexe. La Fiscalia no se'l creu i demana 22 anys i mig de presó per a l'home, mentre que l'acusació particular eleva la petició fins als 28 anys de presó. Un dels motius de la petició són les conseqüències "demolidores" que les agressions haurien tingut per a la noia, segons les treballadores del centre que van atendre-la. La jove va necessitar atenció psicològica i va intentar treure's la vida. Segons les educadores, l'adolescent va començar a canviar el caràcter uns mesos abans i va patir una "espècie d'enfonsament" emocional fins que va poder explicar el que li havia passat. Si no ho va dir abans, han determinat, és perquè n'estava avergonyida.

La fiscal del cas assegura que l'acusat sabia que la noia era adolescent, que vivia en un centre d'acollida per a menors vulnerable i es va "aprofitar" de la seva "inestabilitat" i vulnerabilitat per oferir-li drogues, beguda i diners a canvi que es prostituís. De fet, la jove ha reconegut al judici que en el moment dels fets tenia una addicció a l'alcohol i ha assegurat que el processat també es valia d'això per aconseguir el seu objectiu. "Em donava alcohol i drogues perquè jo només era capaç de tenir relacions si estava borratxa o drogada", ha dit.

La noia ha explicat que l'home la feia passar a un despatx de la discoteca per oferir-li la droga i els diners, mentre que les relacions forçades s'haurien produït en aquesta oficina, en un pis que l'acusat tenia a Granollers i en una altra discoteca de la localitat que regentava ell mateix.

Testimoni en contra

La denunciant ha explicat al judici que en un dels episodis que s'estan jutjant anava acompanyada d'una amiga que inicialment també hauria accedit a mantenir relacions a canvi de diners, però que finalment no hi hauria accedit. Aquesta noia, malgrat tot, ho ha negat i ha dit que la noia "mai li havia explicat" que l'acusat li hagués "ofert diners o drogues a canvi de sexe".

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats