Tribunals
Societat Justícia 31/05/2023

La Fiscalia demana una ordre de cerca i captura pel Don Joan estafador per saltar-se un judici

Albert Cavallé ja acumula cinc condemnes fermes, però fins ara ha aconseguit esquivar l'entrada a presó

2 min
Albert Cavallé somrient després d'escoltar la reducció de condemna fruït del pacte de conformitat a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaEn els últims sis anys Albert Cavallé –també conegut com el Don Joan estafador per les desenes de denúncies que acumula de dones a qui hauria estafat demanant-los diners o préstecs mentre eren parella– s'ha assegut catorze vegades al banc dels acusats. Aquest dimarts hi havia de tornar, però no s'ha presentat al quinzè judici que tenia en un jutjat penal de Barcelona. La Fiscalia l'acusa d'estafar una altra dona que li va fer dos préstecs de 850 euros i que ell mai li hauria retornat, i li demana tres anys de presó. Un cop s'ha constatat l'absència de Cavallé, s'ha decidit suspendre el judici, perquè quan la pena és superior als dos anys només es pot celebrar la vista si l'acusat està present a la sala. Ara bé, el ministeri públic ha demanat a la jutgessa que dicti una ordre de cerca i captura de Cavallé i el faci entrar preventivament a la presó.

La defensa assegura que Cavallé no s'ha pogut presentar al judici perquè estava malalt, però no ha entregat cap justificant al jutjat penal 1 per acreditar-ho. Consultat per aquest diari, l'advocat David Sans explica que el portarà en els pròxims dies. La jutgessa s'ha donat un temps per decidir i entre aquesta setmana i la vinent redactarà una resolució per decidir si dicta l'ordre de cerca i captura com demana la Fiscalia.

El Don Joan estafador acumula vuit condemnes per estafa a diverses dones amb qui va mantenir una relació, però només cinc són fermes. Fins ara les penes han sigut baixes i Cavallé les ha pogut substituir per treballs en benefici de la comunitat o ha pogut suspendre'n l'execució. La clau és que la justícia ha tramitat cadascuna de les denúncies contra l'home per separat i, per tant, els casos que ja tenen sentència no compten com a antecedents per a la resta de causes.

Una condemna de presó pendent

Ara bé, el 2021 l'Audiència de Barcelona va condemnar a tres anys i mig de presó Cavallé per estafar 70.000 euros a la primera dona que el va denunciar. La defensa va recórrer al Tribunal Suprem, que encara no s'ha pronunciat. Si li mantingués la pena, el processat sí que l'hauria de complir entre reixes. El mateix tribunal també té pendent decidir si suspèn o no a Cavallé l'última de les condemnes que li va imposar per estafar sis dones.

En aquest cas, la defensa va pactar amb les acusacions un acord de conformitat pel qual es va imposar a Cavallé dues penes mínimes d'un any i nou mesos de presó per estafa i sis mesos per furt. Cavallé també ha sumat sis absolucions més i encara té pendents cinc judicis, sense comptar el que no s'ha presentat aquest dimarts.

stats