Tribunals
Societat Justícia 17/07/2023

La Fiscalia rebaixa "per obligació" la petició de condemna per a l'acusat d'un triple homicidi a Barcelona

El ministeri públic demanava la presó permanent revisable per a l'home que va matar tres persones en una hora, un d'ells un periodista de l'Ajuntament

ARA
2 min
L'acusat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaEl 20 de gener del 2020 tres persones van ser assassinades en 800 metres i amb menys d'una hora de diferència al districte de Ciutat Vella de Barcelona, entre ells un periodista de l'Ajuntament. Els Mossos d'Esquadra van detenir un home que, en el seu macabre recorregut, també hauria ferit dues persones més, hauria provocat un incendi, hauria robat una moto i hauria intentat assaltar un comerç de la zona. Inicialment la Fiscalia demanava la pena de presó més alta que existeix en el Codi Penal espanyol, la presó permanent revisable, per a l'acusat. Però aquest dilluns, que el començaven a jutjar, ha hagut de modificar a la baixa aquesta petició de pena.

La Fiscalia demana ara 95 anys de presó per a l'home. En el tràmit de qüestions prèvies, el fiscal del cas ha explicat que s'ha vist "obligat" a modificar la petició, perquè el triple crim de Ciutat Vella no entraria dins dels supòsits que preveu la llei per poder demanar la presó permanent revisable. El Codi Penal reserva aquesta condemna per als assassinats de menors, els que s'han comès després d'un delicte sexual o quan la mateixa persona comet diversos crims. La particularitat del triple crim de Ciutat Vella, però, és que, com que els tres homicidis es jutgen junts, no compten com a antecedents.

El primer crim que se li atribueix a l'acusat és l'assassinat d'un home al seu domicili, al qual hauria clavat 254 ganivetades. Després el presumpte homicida va robar-li les claus de la moto i les joies i va calar foc al pis. Al cap d'un quart d'hora va asfixiar una altra dona mentre era al portal de casa seva i li va robar el mòbil, la cartera, el rellotge i les claus. Al cap de mitja hora va pegar a un motorista per robar-li la moto i va assaltar a punta de navalla un comerç. Finalment l'home hauria matat a ganivetades un periodista que sortia de treballar a l'Ajuntament de Barcelona després d'intentar-li robar la bossa que portava.

La defensa nega els fets

L'acusat declararà al final del judici, que es fa amb jurat popular, però aquest dilluns la defensa ja ha demanat la seva absolució. L'advocada de l'home assegura que no és el responsable de cap dels crims i que el van arrestar "mentre estava intentant agafar un taxi" i sense que sabés què estava passant. Per a les acusacions, totes les proves apunten al processat, a qui també demanen que indemnitzi amb prop d'1,7 milions d'euros les víctimes i els seus familiars.

stats