El jutge del cas Innova es veu "al caire del col·lapse" i demana reforços

La causa compta amb 14 peces separades, més de 110 imputats i 40 perjudicats personats

El jutge de Reus que investiga el cas Innova, Diego Álvarez de Juan, ha alertat que el seu jutjat es troba " al caire del col·lapse" pel creixement d'aquesta macrocausa, i ha recordat que al setembre va demanar a la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) mesures de reforç i suport.

En una nova interlocutòria d'una de les peces separades, el titular del jutjat d'instrucció 3 aprofita per fer recompte d'Innova: "S'han incoat 14 peces separades, hi ha més de 110 imputats i més de 40 perjudicats personats", la qual cosa suposa "un creixement imparable". El jutge precisa a més que té previst obrir noves peces i dictar més imputacions pròximament, i per tot això envia al TSJC un pla de treball per implementar les mesures de reforç que ha sol·licitat.

Álvarez de Juan sosté que "l'especial complexitat i volum del que s'ha instruït" en el cas Innova –que va començar amb les presumptes irregularitats detectades en un grup d'empreses municipals de Reus– impedeix que la instrucció avanç amb l' agilitat desitjada.

En aquesta nova interlocutòria, el jutge accepta la petició de la Fiscalia de demanar un nou informe a l' Agència Tributària sobre una sèrie d'operacions realitzades entre la firma Bbats i Innova. Aquesta empresa va vendre a Innova productes per un total de 148.955 euros el 2010 "i sembla que Innova no hauria comunicat a l'administració tributària béns i serveis" a aquesta firma, per la qual cosa veu necessari demanar un nou informe a Hisenda.