L'aigua serà gratuïta per a més de 60.000 llars metropolitanes vulnerables

L'AMB amplia bonificacions i proposarà, a canvi, una pujada progressiva de l'1,5% de mitjana per a la resta d'usuaris

Ara
2 min
Una aixeta d'agua

BarcelonaMés de 60.000 famílies vulnerables de l'àrea metropolitana de Barcelona podran beneficiar-se d'una bonificació del 100% en els dos primers trams de la factura de l'aigua amb una tarifa social, la qual cosa suposarà un augment progressiu de l'1,5% de mitjana per a la resta d'usuaris.

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha anunciat la decisió, presa d'acord amb els 23 municipis metropolitans abastits per Aigües de Barcelona, l'empresa metropolitana de l'aigua, que han avaluat la proposta de la companyia d'augmentar del 50% al 100% aquesta bonificació.

"Les famílies en risc d'exclusió social, amb membres a l'atur, en emergència habitacional o pobresa energètica podran veure el 100% bonificat en la quota fixa del primer i el segon tram, la qual cosa són 9 metres cúbics d'aigua i, per tant, 300 litres gratuïts per habitatge i dia", ha explicat el regidor segons informa l'agència Efe.

Badia ha dit que la mesura podria estar aprovada al maig i calcula que provocarà un augment de beneficiats, que passaran de les 45.000 famílies que ara aprofiten la tarifa social fins a més de 60.000, gairebé el 5% del total. No obstant això, la mesura comportarà una pujada per a l'altre 95% d'usuaris.

"Això no és una pujada del rebut. No augmentarà la facturació, sinó que es farà una tarificació més progressiva i, a més, la pujada no és lineal: els habitatges més petits pràcticament no la notaran, però si féssim una mitjana entre la resta d'usuaris, suposarà una pujada de l'1,5%", ha assegurat Badia.

L'Ajuntament de Barcelona també ha anunciat que està treballant en una actualització de la llei de transparència i de la de pobresa energètica, així com en l'estudi de la situació en què es troben alguns ajuntaments pel que fa al servei metropolità que reben, i ha posat un termini de 2 anys per definir-lo adequadament.

stats