Pandèmia

L'eficàcia de la vacuna alemanya Curevac només arriba al 47%

La biofarmacèutica confiava en rebre l'autorització aquest trimestre

Ara
2 min
Una infermera vacuna una pacient

BarcelonaLa vacuna que està desenvolupant Curevac ha mostrat una eficàcia de només el 47% per prevenir el coronavirus en una segona anàlisi preliminar, un greu contratemps per a la biofarmacèutica alemanya, que aspirava que les autoritats europees l'autoritzessin aquest trimestre.

"En un entorn fins ara sense precedents, amb almenys tretze variants dins el subconjunt analitzat de participants en l'estudi en aquesta anàlisi preliminar, CVnCoV va aconseguir una eficàcia provisional del 47% per prevenir el covid-19 en qualsevol grau de gravetat i no va superar, per tant, els criteris estadístics predeterminats d'èxit", ha informat Curevac, segons recull l'agència Efe.

La biofarmacèutica precisa que "les primeres anàlisis mostren que l'eficàcia depèn de les franges d'edat i de les variants del virus". "Esperàvem uns resultats més bons en l'anàlisi preliminar, però hem vist que davant d'aquesta incomparable varietat de variants suposa un desafiament aconseguir una eficàcia elevada", va declarar el president de Curevac, Franz-Werner Haas.

Afegeix que Curevac, que col·labora amb el grup químic i farmacèutic alemany Bayer per al desenvolupament i distribució de la vacuna, continuarà amb l'estudi fins a l'anàlisi final amb almenys 80 casos més, de manera que "l'eficàcia final encara podria variar".

Ha subratllat, a més, que l'entorn analitzat amb múltiples mutacions reflecteix la importància de desenvolupar "vacunes de segona generació" perquè "sempre van apareixent noves variants".

Segons Business Insider, el govern alemany, que va apostar per Curevac amb una inversió inicial de 300 milions d'euros, comptava amb la vacuna per al segon semestre del l'any, encara que en una llista recent dels plans de subministrament de vacunes aquesta biofarmacèutica, segons sembla, ni tan sols figura per a aquest 2021.

El portal afegeix, a més, que en una sessió interna del ministeri de Sanitat s'apuntava a una autorització de la vacuna només per a l'agost.

stats