BarcelonaMés gent que mai als carrers per seguir el Pride Barcelona, la gran festa de l'Orgull LGBTI, que, coincidint amb la campanya electoral, ha servit per reclamar la defensa dels drets del col·lectiu davant de l'amenaça de l'extrema dreta. Segons la Guàrdia Urbana, 110.000 persones han seguit la desfilada des del Parc de les Tres Xemeneies, al Paral·lel, fins a l'avinguda Maria Cristina, a Montjuïc, en una tarda en què les temperatures han rebentat termòmetres.

Hi ha hagut pancartes reivindicant el dret a estimar i a no deixar-se vèncer per la por als atacs LGTBI-fòbics, que han crescut en els últims anys gairebé al mateix ritme que ho fa la presència de Vox a les institucions o les seves expectatives electorals de cara als comicis de la setmana vinent.

El Pride ha estat un punt de trobada per a candidats gairebé en l'equador de la llarga campanya. Al centre de Barcelona s'hi han congregat polítics com la cap de llista per Barcelona de Sumar, Aina Vidal; la del PSC, Meritxell Batet, la de Junts, Míriam Nogueras, o el candidat d'ERC a les generals Gabriel Rufián, així com el líder de la UGT, Pepe Álvarez. També hi han assistit la consellera de Feminismes, Tània Verge, que ha afirmat que si venç la dreta trobarà un país, Catalunya, i un govern, el de la Generalitat, disposats a plantar-li cara; i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que s'ha posat al capdavant de la pancarta.

L'actor Enric Majó ha estat un dels encarregats de llegir el manifest d'aquest any, que sota el lema "L'Orgull de les nostres vides" ha retut homenatge a persones grans del col·lectiu LGBTIQ+, les generacions que van obrir camí a la defensa dels drets del col·lectiu, per posar el focus en les necessitats d'aquestes persones en aquesta etapa de la seva vida.

Dos homes desfilant vestits de policies.
Un record per a la posterioritat
Un jove amb la bandera de l'arc de Sant Martí davant d'una pancarta que reclama el dret a estimar sense riscos.
La calor passava una mica millor amb l'aire dels vanos.
Seguretat fins i tot amb un àngel caigut de l'Orgull.
Reines de l'Orgull.
El color rosa i les banderes de l'arc de Sant Martí han omplert la desfilada.
Pancarta reivindicativa.
Dos homes fent-se un petó amb un vano 'LGBTI-friendly' a Barcelona.
Els missatges contra l'extrema dreta s'han multiplicat al Pride.
Assistents al Pride 2023 de Barcelona.
stats