SOCIETAT
Societat 04/10/2012

L'acusació contra el doctor Morín per un centenar d'avortaments il·legals es debilita

Una de les testimonis protegides, clau en el cas, diu ara que no recorda res, i l'altra assegura que va deixar de treballar a les clíniques fa 23 anys

Laura Díaz-roig
2 min
El metge Morin demana anul·lar el judici per ús de càmera oculta

BarcelonaL'acusació contra el doctor Carlos Morín es debilita després que una de les testimonis protegides −extreballadora d'una de les clíniques i clau per inculpar el metge−, hagi assegurat aquest dijous que no recorda res. L'altra dona, també testimoni protegit, ha assegurat que va deixar de treballar als centres fa 23 anys, per la qual cosa la fiscal ha deixat de fer preguntes.

El 2007 aquestes dues extreballadores es van presentar en seu policial voluntàriament per denunciar les presumptes pràctiques irregulars de Morín, que s'enfronta a una pena de 300 anys de presó per un centenar d'avortaments il·legals fets a les seves clíniques.

Durant el judici, però, la primera dona −que ha declarat per videoconferència− ha explicat que porta molts anys en tractament psiquiàtric i no recorda el que va passar. La testimoni no ha parat de repetir que es ratifica en tot, però que no recorda "res", davant la desesperació del president del tribunal, que li ha cridat l'atenció i li ha recordat que no es pot ratificar en fets que no recorda.

Aquesta extreballadora va assegurar fa uns anys que a les clíniques de Morín es feien interrupcions d'embarassos de moltes setmanes sense els requisits necessaris legalment. Ara diu que no recorda res, ni tan sols d'on va treure els documents i les històries mèdiques que va entregar al jutge fa uns anys.

"Per què recorda aspectes puntuals del funcionament de la clínica i no els aspectes que podrien incriminar els acusats?", ha demanat la fiscal, que també li ha preguntat si havia rebut pressions abans de venir. "No he parlat amb ningú. Em sap greu, vull col·laborar, però no recordo res", ha dit la testimoni.

La segona dona ha declarat durant pocs minuts ja que ha assegurat que va deixar de treballar a les clíniques de Morín fa 23 anys, molt abans dels fets que ara es jutgen.

stats