Societat 14/10/2015

L'arquebisbe de València assegura que hi ha una “invasió” de refugiats i “molt pocs” són perseguits

Europa Press
1 min
El cardenal i arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant l'obertura del curs acadèmic de la Universitat Catòlica de València / ARQUEBISBAT DE VALÈNCIA

ValènciaL'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha alertat que els immigrants i refugiats que estan arribant durant les últimes setmanes a Europa podrien ser "el cavall de Troia dins les societats europees i, en concret, l'espanyola". "Aquesta invasió d'emigrants i de refugiats és tan bona com la pinten?", s'ha preguntat, utilitzant l'expressió en castellà 'trigo limpio'.

Cañizares ha afegit, en l'esmorzar informatiu del Fòrum Europa, que creu que en aquest tema hi ha "més gestos i propaganda" que no pas fets. "No es pot jugar amb la història i la identitat dels pobles", ha insistit, i ha reclamat "lucidesa" per destriar correctament els refugiats acollits, perquè "molt pocs" són perseguits i poden comprometre el futur de les societats occidentals.

No és el primer cop que l'arquebisbe valencià fa declaracions alienes a la seva tasca eclesiàstica. El 22 de setembre, en plena campanya per a les eleccions catalanes, ja va convidar els seus fidels a "resar per Espanya i la seva unitat".

stats