SOCIETAT
Societat 12/12/2011

L'assassí múltiple d'Olot es nega a declarar

Pere Puig, que va matar a sang freda quatre persones, ha escoltat les preguntes del fiscal i les acusacions particulars impassible, amb els braços creuats i mirant a terra

Laura Díaz-roig
1 min
Pere Puig a l'Audiència de Girona / ACN

GironaL'assassí múltiple d'Olot s'ha acollit avui al seu dret a no declarar i a respondre només a les preguntes de la seva defensa. Pere Puig, que va confessar els fets, està acusat d'haver matat a sang freda i de forma premeditada quatre persones el 15 de desembre de l'any passat a Olot. La fiscalia i les acusacions particulars demanen una condemna de 80 anys de presó per a l'acusat, que ha començat a ser jutjat avui per un tribunal popular.

Puig ha escoltat totes les preguntes del fiscal i de les acusacions particulars –que han llegit els seus interrogatoris perquè el jurat popular en tingui constància– impassible, amb els braços creuats i mirant a terra. Ha repetit en diverses ocasions que no volia declarar i, en mostrar-li algunes de les fotografies, ha aixecat les celles en senyal de dubte.

Les poques paraules que ha dit Puig han estat referides a la seva situació econòmica, explicant que el compte de 30.000 euros que se li va trobar després dels fets era d'ingressos del seu pare i que ell figurava com a tercer titular per si necessitava treure diners algun dia. També s'ha ratificat en la seva declaració inicial als jutjats, que ha estat llegida.

A la seva declaració inicial, Puig va confessar els fets i va dir que les víctimes “estaven dins seu com una serp” i el tenien dominat. A més, va assegurar que el miraven “malament”. Va dir que després de matar les quatre persones se sentia “millor” i que els assassinats li havien vingut el cap algunes vegades però al matí se n'oblidava.

stats