SOCIETAT
Societat 28/05/2013

L'Audiència ordena reobrir el cas de l'accident de tren de Castelldefels la nit de Sant Joan de 2010

Estima parcialment un dels recursos contra l'arxivament i ordena que es prengui declaració als pèrits que van realitzar els informes tècnics

Ara
1 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir el cas de l'accident de tren de Castelldefels la nit de Sant Joan de l'any 2010, en què van morir 12 persones i una vintena més van resultar ferides. Fa un any, la titular del jutjat 1 de Gavà, que investigava el cas, en va ordenar l'arxivament provisional, ja que va considerar que no es va incomplir de forma "substancial" la normativa ni les normes de precaució de l'àmbit del trànsit ferroviari.

Ara, l'alt tribunal estima parcialment un dels recursos dels familiars i ordena que es citi a declarar els pèrits que van signar els diferents informes tècnics que es van incloure en el sumari del cas. D'aquesta manera, diu l'Audiència, els pèrits podran ratificar els seus escrits en presència de les parts, que podran "demanar els aclariments i fer les manifestacions que considerin oportuns".

Un cop realitzat aquest tràmit, "i sense necessitat de practicar cap altra diligència", la jutge instructora en podrà ordenar de nou l'arxivament o continuar la investigació.

En el moment de l'arxivament, la jutge va considerar que no hi havia indicis que permetessin afirmar "que es va ometre un deure de precaució punible a l'esfera penal" i que no era previsible que els passatgers, "incorrent en una notòria negligència i prescindint de les normes de precaució més elementals", decidissin passar a l'altre costat a través de les vies, sense preveure que podien passar altres trens.

stats