INFRAESTRUCTURES
Societat 30/09/2015

L’Ebre insisteix en la gratuïtat de l’AP-7 i tornarà a tallar la N-340

Dani Revenga
2 min
Demà es tornarà a tallar la N-340 per reclamar la gratuïtat de l’AP-7 mentre no es desdobli el vial.

TarragonaEls alcaldes dels municipis de les Terres de l’Ebre que travessa la carretera N-340 no estan disposats a conformar-se amb les propostes de mínims anunciades per Foment per posar fi als accidents a la via més mortal de Catalunya. El territori no en té prou amb les bonificacions parcials als peatges perquè els camioners que ho vulguin utilitzin l’autopista AP-7 i amb les millores a la N-340, que fa 15 dies la ministra Ana Pastor va anunciar després de reunir-se amb el conseller de Territori, Santi Vila.

En una reunió ahir al Perelló, en la qual a més dels alcaldes també van participar els consells comarcals i el Govern, els alcaldes van reclamar que s’apliqués de manera immediata la gratuïtat de pas a l’autopista AP-7. A més llarg termini els alcaldes insisteixen que cal acabar l’autovia, que desdoblaria la N-340, una inversió pendent des de fa 15 anys i que encara no té pressupost assignat ni calendari definit. Les reivindicacions dels alcaldes de les Terres de l’Ebre es plasmaran en una moció que en les pròximes setmanes aprovaran tots els ajuntaments afectats. Un cop aprovades seran traslladades al ministeri de Foment en una nova reunió que encara no té data.

Per reclamar aquestes reivindicacions i fer sentir la seva força, els alcaldes, de manera consensuada amb les federacions d’associacions de veïns de Tortosa i Amposta, han convocat per demà dos nous talls de la circulació a la controvertida carretera. Seran a un quart de set de la tarda en dos punts: al nord de les Terres de l’Ebre, a l’alçada de l’Ametlla de Mar, i a l’extrem sud, a Alcanar. Serà el tercer cop que es porta a terme aquesta mobilització, després de la que es va organitzar el 12 de setembre i la de dijous passat. Els convocants asseguren que les mobilitzacions continuaran mentre Foment no escolti les peticions del territori, seguint l’exemple de fa 15 anys, quan els talls setmanals dels veïns de la urbanització de la Mora, a Tarragona van aconseguir la gratuïtat del trànsit a l’AP-7 entre Cambrils i Torredembarra.

Pel que fa a les millores a la N-340 anunciades per Foment -la construcció de 5 rotondes i l’actualització de la senyalització-, el territori es queixa que no en saben res. El delegat del Govern, Xavier Pallarès, va lamentar que no “s’han donat detalls” ni als ajuntaments ni a la Generalitat. L’alcalde del Perelló, Ferran Cid, va insistir que els consistoris han de saber com quedaria la carretera. Els alcaldes també van demanar al Govern solucions alternatives a l’abalisament amb cons per evitar avançaments al tram amb més sinistralitat, entre el Perelló i l’Ametlla de Mar. Aquesta mesura ja no es va aplicar el cap de setmana passat, després que en els dos anteriors els alcaldes manifestessin el seu desacord.

stats