Societat 30/12/2014

L'emoticona del cor, 'paraula' de l'any 2014

És la primera vegada que Global Language Monitor, empresa d'anàlisi de l'ús de la llengua al món, tria un ideograma com a 'paraula' més utilitzada

Ara
1 min

BarcelonaQuantes vegades heu cedit a la temptació d'enviar un cor per WhatsApp o en un missatge electrònic d'un altre tipus per expressar afecte, encara que hagi estat 'en broma'? Tot indica que aquesta emoticona s'ha convertit definitivament en el símbol més universal utilitzat pels humans per comunicar-se: fins al punt que ha estat escollida 'paraula' de l'any per Global Language Monitor (GLM), l'empresa nord-americana d'anàlisi de tendències en l'ús de la llengua arreu del món.

Tot i que GLM, inevitablement, es fixa més en l'anglès, aquest any afirma amb rotunditat que la 'paraula' de l'any escollida transcendeix cultures i llengües. I destaca que és "la primera vegada" que s'escull un ideograma per encapçalar aquest rànquing, en el qual intervenen lingüistes i altres especialistes. Tot i que s'analitza l'ús de la llengua en tots els àmbits, és evident que en aquest cas les comunicacions per internet tenen més pes que mai.

"L'anglès està sotmès a un procés de transformació notable que no s'assembla a cap altre de registrat en els seus 1.400 anys d'història. El sistema d'escriptura, l'alfabet, està guanyant caràcters nous a un ritme sorprenent", assegura Paul J. J. Payack, president de GLM.

'Ebola' i 'papa Francesc', noms més dits

El rànquing anual de GLM es complementa amb una llista dels noms més utilitzats, aquest any encapçalada per 'Ebola' i 'papa Francesc'.

stats