Societat 08/06/2015

L'Escola Patufet de Barcelona no podrà tancar el curs que ve

Ensenyament no autoritza el tancament perquè ja s'ha acabat el període de preinscripció

Ara
1 min
Un grup d'alumnes es mostra en contra del tancament de l'escola Patufet

BarcelonaEl departament d’Ensenyament ha comunicat a l’Escola Patufet, situada al barri de Gràcia, que no podrà tancar el centre el curs que ve tal com havia anunciat. Representants del departament s'han reunit aquest dilluns al matí amb els responsables de l'Escola Patufet, de La Salle –l'escola de la qual passava a dependre el centre– i del Consorci d'Educació de Barcelona per comunicar que no es podrà fer "cap tancament ni modificació del caràcter propi" del centre abans del curs 2016-2017.

Ensenyament deixa clar en un comunicat que d’acord amb el que preveuen els articles 115 de la llei orgànica d’educació (LOE) i 15.3 del decret 122/2012, un cop acabat el període de preinscripció, no es pot fer cap tancament ni modificació del caràcter propi d’un centre.

L'anunci d'Ensenyament arriba després que divendres un centenar de professors, famílies, alumnes i exalumnes de l'Escola Patufet es concentressin a la plaça Joanic contra el tancament del centre. Tant els alumnes com els professors es van assabentar dijous a la tarda de forma sobtada –mitjançant un correu electrònic dels propietaris– que el petit centre concertat de 50 anys d'història volia tancar les portes per passar a dependre de La Salle.

stats