Societat 20/10/2016

L'Estat atribueix a la Generalitat la falta de solucions per a la N-340

El secretari d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, assegura que tenen tancat un acord amb la concessionària de l'AP-7 per poder desviar els camions gratuïtament

Ara
2 min
Alcaldes, veïns i transportistes del camp de Tarragona i l’Ebre col·lapsen la N-340 i l’AP7 per reclamar l’alliberament de peatges

BarcelonaEl secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha atribuït a la Generalitat la falta de solucions per a la carretera N-340, que acumula 9 víctimes mortals des del setembre del 2015. En una entrevista a RAC1, Gómez-Pomar ha explicat que l'Estat ha tancat un acord amb la concessionària Abertis perquè els camions puguin circular gratuïtament per l'autopista AP-7, i no ho facin per la carretera, però ha assegurat que és el Govern qui els ha d'obligar a fer-ho.

Durant anys el territori ha reclamat el desdoblament de la carretera i l'acabament de les obres de l'autovia A-7, que encara no està acabada. Però darrerament, després de veure que les partides pressupostàries per completar aquesta infraestructura no es compleixen, han exigit com a mesura d'urgència la gratuïtat dels peatges en els trams on no existeixi una via ràpida alternativa.

Acord de 5 milions d'euros

El secretari d'estat d'Infraestructures ha reconegut que la solució immediata passa per "desviar els camions en aquells trams en què la carretera no està desdoblada", i ha explicat que han tancat un acord de 5 milions d'euros amb Abertis per la gratuïtat dels peatges de l'AP-7.

A partir d'aquí, però, Gómez-Pomar assegura que l'Estat no pot fer res més: "Les competències de Trànsit les té en exclusiva la Generalitat. Ells podrien prohibir ja la circulació de vehicles pesats", ha dit. També ha titllat d'"inadequada" la campanya del RACC, que reclama el desviament urgent dels camions per l'AP-7 i atribueix la responsabilitat al ministeri de Foment.

Gómez-Pomar també ha admès que les mesures impulsades fins ara –el desviament voluntari dels camions i les noves rotondes construïdes– no han servit per rebaixar la sinistralitat de la via i ha assegurat que properament s'han de reunir amb la Generalitat i el territori.

Aquesta reunió, segons han explicat a l'ARA fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, se celebrarà el 7 de novembre i comptarà també amb la partició dels alcaldes i els consells comarcals de la zona. Les mateixes fonts han preferit no entrar a valorar les declaracions de Gómez-Pomar ni de qui és la responsabilitat del problema, tot i que sí que han precisat que el més important és "trobar una solució".

Per saber-ne més: La N-340, la carretera més mortal de Catalunya

stats