Societat 19/04/2012

L'ex secretari general d'Esade confirma que Urdangarin va continuar a Nóos després que l'hi prohibís el rei

En les declaracions davant del jutge, diversos testimonis han confirmat que Nóos el dirigien al mateix nivell el gendre del rei i el seu exsoci Diego Torres

Lura Díaz-roig
2 min
El ja exsecretari general d'Esade, Marcel Planellas, que ha de declarar el 19 d'abril.

BarcelonaL'ex secretari general d'Esade, Marcel Planellas, ha confirmat aquest dijous davant del jutge que instrueix el cas Urdangarin que el gendre del rei va continuar al capdavant de l'Instituto Nóos després del març del 2006. El duc de Palma havia assegurat davant del jutge que s'havia desvinculat totalment de l'entitat en aquella data, just després que l'hi ordenés la Casa del Rei.

Planella ha assegurat que va mantenir reunions amb Urdangarin els mesos de setembre i octubre del 2006, segons han informat fonts judicials. Diversos testimonis, a més de Planella, han afirmat que Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres dirigien al mateix nivell Nóos.

Els vuit testimonis que han declarat aquest dijous davant el jutge José Castro són, majoritàriament, persones que havien realitzat serveis per a l'entitat que dirigia el gendre del rei. Han ratificat les factures que havien emès, per treballs que es van fer, però han negat haver fet feines ni a les Balears ni al País Valencià. Les declaracions haurien servit, per tant, per confirmar que Urdangarin i Torres presentaven en institucions diferents les mateixes factures per cobrar-les més d'un cop.

Segon cop que declarava

Marcel Planellas ha tornat a declarar aquest dijous davant del jutge Castro, després que ho hagin sol·licitat els advocats de les parts. Ja havia declarat davant el jutge el 24 de febrer, a Barcelona, sense que hi fossin presents els advocats, motiu pel qual han sol·licitat que tornés a testificar.

El jutge Castro va prendre declaració a Planelles per una factura de 30.000 euros, que va cobrar de l'Instituto Nóos. Aquesta factura havia estat presentada tres vegades per l'Instituto Nóos: una al govern Balear pel Fòrum de les Illes Balears i dues vegades al govern valencià.

L'exconsellera de Sanitat Marina Geli també és un dels testimonis que el jutge que instrueix el cas interrogarà aquesta setmana a Barcelona. Castro, que des d'aquest dijous pren declaració a més d'una trentena de testimonis relacionats amb el cas, va demanar la compareixença de nous testimonis aquest dimecres, entre les quals s'inclou la de l'exconsellera.

stats