Societat 16/09/2020

S'aixeca la limitació d'aforament en bars i restaurants de 26 municipis del Segrià

Les restriccions es mantenen en 19 poblacions de la Noguera

Ara
3 min
Un comerç a Lleida, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl departament de Salut ha aixecat aquest dimecres la restricció d'aforament en bars i restaurants de 26 municipis del Segrià. La decisió s'ha pres amb motiu de la millora de les dades epidemiològiques a la zona. El que sí que es manté, tant a l'interior com a les terrasses dels locals, és la limitació als grups de deu i la necessitat que les taules estiguin separades per un metre i mig. També queda sense efecte la limitació estricta d'aforament en actes culturals i religiosos. En canvi, aquestes restriccions seguiran vigents quinze dies més en 19 municipis de la Noguera. Aquest dijous també s'aixecaran les mateixes restriccions a Lleida i sis municipis del Baix Segre. A partir d'ara, a tots els municipis del Segrià ja els seran d'aplicació només les resolucions d'abast general.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimecres la pròrroga durant quinze dies més de la resolució que estableix mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del coronavirus en 19 municipis de la Noguera, tot i que en aquesta ocasió en deixa fora 26 municipis de la comarca del Segrià, on també s'aplicaven fins ara.

La vigència de la resolució es prorroga exclusivament per als municipis de la Noguera, atesa la incidència encara alta del covid-19 a la zona. Es tracta d'Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió i Vallfogona de Balaguer.

En aquestes poblacions continua vigent la limitació de l'aforament en bars i restaurants d'un màxim del 50%, tant a l'interior com en terrasses, i els consums només es poden fer a les taules. També es mantenen les restriccions estrictes d'aforament en actes culturals i religiosos, entre altres mesures per evitar la propagació del virus.

En canvi, des d'aquest dimecres 26 municipis del Segrià ja no han d'aplicar restriccions específiques pel covid-19 i passen a regir-se per les genèriques de tot Catalunya, com ara que les taules no poden superar les deu persones i han d'estar separades un metre i mig i la prohibició de fumar si no es mantenen dos metres de distància.

Aquests municipis són els d'Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià i Vilanova de la Barca, a més de les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat, dependents del municipi de Lleida.

En aquestes localitats del Segrià, els bars i restaurants ja poden superar el 50% de l'aforament i poden atendre clients a la barra, ja que fins ara els consums només es podien fer a la taula. Tant a l'interior com a les terrasses, les taules no poden superar les deu persones i han d'estar separades un metre i mig, tot i que es manté el tancament d'establiments a la una de la matinada. També s'aixeca la limitació estricta d'aforament en actes culturals, que no podia superar el 50%, i religiosos, on només podia ser d'un màxim del 33%.

Baixa el risc de rebrot

Aquest dijous també quedaran sense efecte les restriccions específiques vigents a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i la Granja d'Escarp. D'aquesta manera, totes les localitats del Segrià veuran equiparades les restriccions per fer front a la pandèmia al conjunt de Catalunya, exceptuant les zones amb restriccions específiques, com ara els 19 municipis de la Noguera, l'àrea metropolitana de Barcelona o Girona i Salt.

Actualment, el risc de rebrot a la comarca del Segrià se situa en 118,83, la xifra més baixa des del 22 de juny. El 18 de juliol va assolir el pic més alt des de l'inici de la pandèmia del covid-19, amb 1.388,81. La taxa de reproducció (Rt) es manté per sota d'1 i se situa ara en 0,92. A la Noguera, el risc de rebrot és de 279,41, malgrat que la taxa de reproducció és de 0,90.

stats