Societat 12/05/2014

El govern espanyol ja té també l'informe de l'Institut Geològic i Miner sobre el Castor, però no el vol fer públic encara

Fonts del ministeri d'Indústria expliquen a l'ACN que esperen un tercer informe, el que van encarregar a tres experts internacionals independents, per decidir si reobren o no el Castor

Acn
1 min

AlcanarEl ministeri d'Indústria continua repetint que no decidirà res sobre el futur del projecte Castor fins que els experts internacionals consultats donin la seva opinió sobre les conseqüències que podrien tenir noves injeccions de gas al magatzem.

De moment, segons el ministeri, no només l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) sinó també l'Institut Geològic i Miner (IGME) han relacionat clarament l'origen dels terratrèmols des del setembre passat amb les injeccions de gas. Aquest informe de l'IGME, però, que podria esclarir les causes de la sismicitat induïda, encara no s'ha fet públic.

Fonts del govern espanyol reiteren que el ministre José Manuel Soria prioritzarà la "seguretat" a l'hora de determinar el futur del Castor.

stats