Societat 31/05/2014

Un mar de llaços pel català omple la plaça Major de Palma

L'Obra Cultural Balear exigeix a Bauzá que aturi les agressions a la llengua amb el suport de milers de persones i amb el crit unànime "A Mallorca, en català"

Efe / X.g.z
2 min

PalmaMilers de persones s'han manifestat aquest dissabte al centre de Palma amb el crit unànime "A Mallorca, en català" en el marc de la Diada per la Llengua de l'Obra Cultural Balear (OCB). Els llaços i les banderes quadribarrades han omplert el centre de Palma des de mitja tarda, molt abans que comencés la cercavila a la plaça Espanya que ha arribat fins a la plaça Major. Allà, el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha llegit el manifest a favor de la llengua catalana i contra la política lingüística i cultural del Govern Balear.

Mateu també ha fet una crida a donar suport als mitjans de comunicació en català i a solidaritzar-se amb Jaume Sastre, que ja fa 24 dies que està en vaga de fam. La imatge de la jornada s'ha repetit en tres ocasions diferents, quan els diversos milers de persones que han omplert la plaça Major han alçat els llaços amb la senyera i s'ha format una marea quadribarrada amb el clam per la llengua.

En el manifest, el president de l'OCB ha exigit al president de les Balears, José Ramón Bauzá, que "abandoni la torre d'ivori de la seva supèrbia i atengui a la responsabilitat, el seny, la raó i la ciència", i que "parli i parli" amb tots els col·lectius als quals ha "ofès i menyspreat". Que el president balear "pugi al tren de la llengua i al diàleg que condueix a la plenitud democràtica", ha sentenciat Mateu.

"Ens hem convertit en un mar de llaços", ha dit el president de l'OCB, "per proclamar sense embuts que en el tema de la llengua no volem tornar als temps ignominiosos de la clandestinitat i la repressió, que és on ens vol portar el nostre Govern". El líder de l'OCB ha assegurat que es mantindran "fidels a la llengua" que parlen des de fa 800 anys.

"Hem tornat a demostrar que som un poble que mai no renuncia a donar la cara i al que calgui per la nostra llengua, la catalana", ha subratllat Mateu, que també ha recordat que cal defensar-la "tant a l'arxipèlag com a la resta de Països Catalans".

stats