assalts violents
Societat 01/03/2013

Detinguts els set presumptes autors de dos assalts violents a Llagostera i Platja d'Aro

En un dels robatoris, els detinguts es van equivocar de víctima quan buscaven la casa d'un traficant de drogues

Acn
2 min

BarcelonaLa policia ha detingut set homes, d'entre 20 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, com a presumptes autors de dos assalts violents a dos habitatges de Llagostera i Platja d'Aro que van tenir lloc el 18 d'octubre i el 21 de desembre. A un dels detinguts també se li imputa un robatori comès a Sant Feliu de Guíxols l'1 de febrer. Un cop les investigacions van permetre tenir identificades les persones suposadament implicades, la policia va detenir els presumptes autors dels robatoris, i en els registres de dos habitatges es van poder recuperar, entre altres objectes, joies, una pistola, 13 telèfons mòbils, 29 monedes antigues i 240 plantes de marihuana.

La investigació va començar després que el 21 de desembre es produís un robatori violent en una casa del veïnat de Bruguera, a Llagostera (Gironès). La casa estava en un nucli aïllat i s'hi accedia únicament per camí de terra. Hi vivien un matrimoni d'avançada edat i la casa més propera era la del fill de la parella. L'atac el van fer quatre homes encaputxats, que van aprofitar un moment en què la dona havia sortit de la casa per abordar-la per sorpresa. La van intimidar, i la van portar dins la casa, on la van colpejar a ella i el seu marit i els van emmordassar. Després de rebre diversos cops de puny, l'home va revelar la combinació de la caixa forta, i els lladres es van poder endur diners, un ordinador portàtil i altres objectes.

Al cap de diverses investigacions, els agents van determinar qui eren els quatre homes, i van corroborar que un familiar dels detinguts havia tingut vinculació laboral puntual amb els assaltats.

Més endavant, la policia va comprovar que un dels integrants d'aquest grup també havia protagonitzat un robatori violent en una casa de Platja d'Aro (Baix Empordà), juntament amb 3 persones més, el 18 d'octubre passat. En aquest cas, van entrar a un pis per robar a un home relacionat amb el tràfic de drogues, i quan es van adonar que s'havien equivocat d'habitatge, van agredir i ferir l'home que hi residia i van aprofitar per emportar-se'n la cartera, unes claus i un telèfon mòbil.

Dels 7 detinguts, 4 han ingressat a presó i 3 han quedat en llibertat amb càrrecs.

stats